TRANSFERI

Veliki lov na Buffona: Pet kultnih klubova poslalo ponude legendi

Foto: Gulliver / Getty Images

GIGI BUFFON star je 41 godinu, ali je usprkos tome iznimno tražen u ljetnom prijelaznom roku. Jedan od najvećih golmana odlazi iz PSG-a nakon jedne sezone, ali već ga u redu čekaju ugledni zainteresirani klubovi.

"Riječ je o velikim klubovima i dobrim ponudama. Uskoro ću donijeti odluku gdje nastavljam karijeru i objaviti je", izjavio je Buffon.

Njegov agent Silvano Martina je konkretniji: "Kontaktirao nas je Porto koji jako želi Gigija i moram priznati da mu je ta destinacija vrlo interesantna." Ako bi otišao u Porto, tamo bi zamijenio Ikera Casillasa, svog velikog prijatelja i još jednu vremešnu golmansku legendu. 

Sky Italia navodi da je ponudu Buffonu poslala i Atalanta, koja ga mami igranjem u Ligi prvaka, u kojoj će klub iz Bergama ove jeseni nastupati prvi put. 

Gazzetta dello Sport pak otkriva da je izgledna i opcija Buffonovog povratka u Parmu, klub u kojem je debitirao davne 1995. i iz kojeg je otišao prije 18 godina. 

Corriere della Sera piše da Leeds želi da Buffon predvodi novi napad tog kluba na povratak u Premier League.

Buffon je i velika želja Palmeirasa. Klub koji je rekorder po broju brazilskih naslova prvaka htio bi da bude prvi u nizu zvijezda koje u taj klub namjerava dovesti novi predsjednik Mario Bittencourt.

Pročitajte više