Veliki zavodnik talijanskog nogometa spojio ugodno s korisnim: Igrat će za Ibizu

Foto: EPA-EFE

SJAJAN intervjuu za La Gazzettu Dello Sport odradio je Marco Borriello koji je više poznat po razuzdanim zabavama i hedonizmu nego po dobrom nogometu, iako je u prošlosti bio proglašen jednim od najvećih talenata talijanskog nogometa.

Prošao je gotovo cijelu Italiju, od Milana, Juventusa, Rome, pa sve do Genoe, Carpija i Cagliarija, a sada je u 36. godini odlučio drugi put u karijeri napustiti svoju zemlju zbog nogometa. S obzirom na to da su partiji sastavni dio života ovog nogometaša, spojio je ugodno s korisnim. Narednu sezonu će provesti u španjolskoj trećoj ligi, u Unión Deportiva Ibizi. 

"Ne želim više živjeti bez ovoga"

Naravno, Ibiza je puno poznatija po dobrom provodu nego po nogometu, ali Borriello ima namjeru da se to promijeni. 

"Zašto Ibiza? Ne želim više živjeti bez ovoga. Sunce, more, boje. Ovdje je sve kao na savršenoj slici. Shvatio sam da želim jednu potpuno novu nogometnu avanturu i moj život je dobio novu dimenziju“, započinje Boriello pa nastavlja:

"Znam da će biti dosta sprdanja oko mog izbora, ali baš me briga. Da biste mi sudili, morate prije toga znati koliko je jaka veza između mene i ovog mjesta. Volim nogomet i još mu se posvećujem s velikom ozbiljnošću i profesionalizmom. Zato sam i došao ovdje s misijom da vratim nešto ovom otočju koje je meni toliko dalo.“

Kaže kako zabave nisu glavni razlog zašto je došao na Ibizu igrati nogomet:

„Za mnoge ljude, Ibiza znači zabave i lake žene... A to je toliko banalno. Moj izazov ovdje je uvesti Ibizu u prvu španjolsku ligu. Projekt vlasnika kluba Salva me je privukao u trenutku kada sam razmišljao o odlasku o New York, gdje sam već kupio kuću. Sanjam o trenutku kada najpoznatiji DJ-evi svijeta budu svirali klupsku himnu Ibize, a ja donesem otočju jedinu vrstu atrakcije koja mu fali – sportsku. Tko dođe na ovo otočje, poželi tamo ostati do kraja života. Ovo je mjesto na kojem imate toliko toga za otkriti, a kao što vidite, moja kuća je daleko od klubova i okružena je prirodom. Nemam poslugu u kući, samo obitelj i prijatelje."

"Na Ibizi imate sve što vam je potrebno"

Tvrdi kako će Ibiza postati europski Los Angeles:

"Nešto veliko će se dogoditi ovdje. Ovo je magično mjesto. Vjerujem da će ovdje uskoro postojati snažna nogometna momčad i da će Ibiza postati europski Los Angeles. Ovo je mjesto gdje su najbogatiji ljudi svijeta pokupovali kuće, gdje imate sve što vam je potrebno. Zabavu, ali i mir i tišinu."

Borriello je poznat kao veliki hedonist koji je u životu imao puno žena s kojima je provodio vrijeme na ljetovanjima što je često izazivalo negativne komentare navijača koji su smatrali da se ne trudi dovoljno. Ipak, postoje i oni koji su ga obožavali zbog toga, a Borriello na sve to kaže:

"To se događalo samo ljeti kada nije bilo nogometa. U svim gradovima u kojima sam igrao, osim Ferrare, bio sam ljubimac navijača. S jedne strane, slike u medijima sa svim tim lijepim ženama su me srozale u jednom dijelu javnosti, ali s druge strane su mi proširile vidike. Tijekom prethodnih godina sam razmišljao o nogometu i dobrom provodu. Ne poričem to. Ali nikada nijedna žena nije uspjela udaljiti me od nogometa. Sada sam u fazi kada tražim stabilnu vezu. A i to je zasluga Ibize koja mi je dala osjećaj mira i spokoja koji je bio negdje u meni.“

Nema sumnje da je Borriello trebao imati veću karijeru u nogometu, ali Talijan ne žali zbog toga.

"U životu sam dosta žrtvovao. Ali volim taj svoj život. Bio sam s prelijepim ženama, igrao za velike klubove i sada sam našao balans. U glavi imam neke sjajne ideje i uvjeren sam da je projekt na Ibizi najvažniji u mom životu. Bio sam dobar nogometaš. Nekada i odličan s obzirom na ozljede koje su me pratile. Jedino ostaje žal što nisam postigao gol u dresu Italije. Ali postao sam ono što sam želio postati. Svakog dana idem na trening na kojem dajem sve od sebe. A onda dođem kući i vidim ovu ljepotu. Sretan sam čovjek", završava Borriello. 

Pročitajte više