Košarka

Veljko Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Foto: EPA

VELJKO MRŠIĆ više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Prema zasad neslužbenim informacijama, trenersku karijeru nastavit će u Španjolskoj, gdje će preuzeti Breogan, klub koji se natječe u španjolskom prvenstvu. Hrvatski košarkaški savez u potrazi je za novim izbornikom.

Mršić je, kako doznajemo, i ranije dobivao pozive klubova, no tek sad se odlučio prihvatiti novog posla. Budući da prema pravilima ACB lige ne može istovremeno obnašati dvije dužnosti, odlučio je odstupiti s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije, na koje je stigao 2019. godine.

"Hrvatski košarkaški savez zahvaljuje gospodinu Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima", izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Donedavni izbornik Veljko Mršić je zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima. "Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj.

Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu", rekao je Mršić.

Ne zna se nasljednik

Hrvatsku do Europskog prvenstva očekuju još dva ogleda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Odradit će ih u veljači protiv Švedske, a krajem lipnja i početkom srpnja igrat će protiv Slovenije i Finske.

Tko će preuzeti Hrvatsku, zasad nije poznato. Kako doznajemo, Mršićeva odluka stvorila je problem HKS-u, čiji će se čelnici morati vjerojatno odlučiti za nekog trenera koji poznaje domaću ligu i igrače koji mogu igrati za reprezentaciju u okolnostima kad to ne mogu igrači iz NBA-a i Eurolige.

Pročitajte više