LIGE PETICE

Velški reprezentativac u 24. godini dobio rak. Šest mjeseci kasnije ga je pobijedio

Foto: EPA-EFE

VEZNJAK reprezentacije Walesa i engleskog drugoligaša Bournemoutha David Brooks je u utorak objavio da više ne boluje od raka, gotovo sedam mjeseci nakon što mu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom. Brooksu, kojem je Hodgkinov limfom dijagnosticiran u listopadu prošle godine, rekao je da se raduje nastavku karijere.

On je za reprezentaciju Walesa odigrao 21 utakmicu, a za Bournemouth 90 od 2018. godine, kada mu se priključio iz Sheffield Uniteda. "Prošli sam tjedan razgovarao sa svojim liječnikom koji je proučio moje zadnje nalaze. Presretan sam što mogu reći da je liječenje bilo uspješno i da više nemam rak", rekao je Brooks.

"Uzbuđen sam što se počinjem pripremati za povratak do potpune spremnosti i što nastavljam svoju nogometnu karijeru. Odlučan sam mjesecima naporno raditi i jedva čekam", dodao je. Drugoligaš Bournemouth pokušat će osigurati povratak u prvu ligu današnjom utakmicom protiv Nottingham Foresta.

Bournemouth je trenutačno na drugom mjestu, koje automatski vodi u prvu ligu s 82 boda, tri više od trećeplasiranog Nottingham Foresta, dva kola prije kraja prvenstva. Bivši europski prvak upravo protiv Brooksovog kluba igra najvažniju utakmicu ovog tisućljeća.

Pročitajte više