olimpijske igre

Veteran od 35 godina spasio francuske nogometaše. Brazil kiksao

Foto: Guliver Image

FRANCUSKA je u 2. kolu skupine A nogometnog turnira jedva pobijedila Južnu Afriku 4:3.

Afrikanci su u 40. minuti promašili penal za vodstvo, ali su u 53. minuti poveli golom Kodisanga. Vodstvo je trajalo samo četiri minute jer je Andre-Pierre Gignac na asistenciju Kolo Muanija zabio za 1:1. No, Južna Afrika je u 72. minuti ponovno povela preko Makgope da bi opet Gignac u 78. poravnao na 2:2.

Kad je Mokoena u 81. opet doveo Južnu Afriku u vodstvo, činilo se da će Francuzi izgubiti, ali je 35-godišnji Gignac u 86. iz penala kompletirao hat-trick za 3:3, a Savanier je na asistenciju Gignaca u drugoj minuti sudačke nadoknade okrenuo na 4:3.

Argentina je u skupini C golom Facunda Medine pobijedila Egipat 1:0, a istim rezultatom je Španjolska u toj skupini pobijedila Australiju. Strijelac je bio Mikel Oyarzabal devet minuta prije kraja. U skupini D Brazil je odigrao samo 0:0 protiv Obale Bjelokosti. Brazil je od 13. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Davida Luiza, a na kraju je i Obala Bjelokosti susret završila s desetoricom. Crveni karton u 79. minuti dobio je Kouassi.

Pročitajte više