Video - Vettelu pole position na VN Europe, Alonso se jada: Protiv Red Bulla je nemoguće



VOZAČI Red Bull Renaulta Sebastian Vettel i Mark Webber zauzeli su dvije najbolje startne pozicije na službenom kvalifikacijskom treningu uoči nedjeljne VN Europe u Valenciji, osme ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

S vrha će krenuti Vettel, kojem je ovo sedmi ovosezonski i 22. ukupno pole-position u karijeri, dok je Webber drugo mjesto izborio u posljednjim trenucima. Vettel je najbrži krug odvezao u vremenu 1:36.975, dok je Webber zaostao 188 tisućinki sekunde.

Treće najbolje vrijeme ostvario je Lewis Hamilton u McLarenu (+0.405), a četvrto Fernando Alonso (+0.479) u Ferrariju. Peto i šesto mjesto, odnosno treći startni red, popunili su Felipe Massa i Jenson Button.

Na kraju kažimo da je trening nakratko prekinut tijekom druge kvalifikacijske runde zbog kvara na bolidu venecuelanskog pilota Williamsa Pastora Maldonada. Zbog činjenice da je zaustavio bolid posred staze privremeno je podignuta crvena zastava. Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14h.

Alonso: S Red Bullom se u kvalifikacijama nemoguće natjecati

"Kad su u pitanju kvalifikacije, nitko od nas ne može se niti približiti Red Bullu. Austrijska je momčad vjerojatno najsnažnija protiv koje sam se tijekom karijere utrkivao, jača čak i od Schumacherova Ferrarija", rekao je nakon subotnjih treninga španjolski vozač Ferrarija Fernando Alonso.


"Bio je ovo dobar dan za našu momčad. Što reći osim da je jako dobro kada oba vozača imate u prvom redu", rekao je Vettel, aktualni svjetski prvak i uvjerljivo vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

"Sebastian nam vrijedi kao Roger Federer u tenisu. Redovito nam donosi najveće rezultate ", rekao je šef Red Bulllove momčadi Christian Horner.


VN Europe, službeni kvalifikacijski trening, rezultati:


1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:36.975
2. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0.188
3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) + 0.405
4. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.479
5. Felipe Massa (Ferrari) + 0.560
6. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 0.670
7. Nico Rosberg (Mercedes) + 1.256
8. Michael Schumacher (Mercedes) + 1.265
9. Nick Heidfeld (Renault) bez vremena
10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) bez vremena

Pročitajte više