Vettel poručio Kubici: "Što ćeš sada u Formuli 1, uzeti mjesto mladim vozačima?"


Foto: Getty Images/Guliver Image


SBASTIAN VETTEL ne razumije zašto se Robert Kubica tek sad, sedam godina nakon teške nesreće, angažirao oko mogućeg povratka u Formulu 1, jer toliko mladih vozača čeka priliku.

Kubica se u Formuli 1 natjecao od 2006. kada je debitirao na VN Mađarske, a iste godine je u Italiji ostvario prvo pobjedničko postolje završivši treći iza Schumachera i Raikkonena.



Prvu pobjedu ostvario je 2008. u Kanadi, godinu dana nakon strašne nesreće na istoj stazi, ali njegova je karijera prekinuta u veljači 2011. kad je teško ozlijedio desnu ruku u beznačajnom reliju koji mu je služio kao priprema za nadolazeću F1 sezonu.

Ove godine Kubica je testirao GP3 bolid i nekoliko F1 bolida, uključujući Renaultov i Williamsov bolid iz 2017. i trenutno čeka rasplet situacije oko posljednjeg slobodnog mjesta u Formuli 1 za 2018. u Williamsu.

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel oduševljen je Kubicinom pričom, ali ne razumije zašto se tek sad toliko angažirao oko povratka.

"Mislim da je vrlo tragično ono što mu se dogodilo, bio je budući svjetski prvak", rekao je Vettel za švicarski Blick.

"Ali ne razumijem zašto sad pritišće za povratak u F1. Zašto to nije učinio ranije? Za njega bi to sigurno bila lijepa priča, ali s druge strane bila bi to šteta za mlađe vozače od kojih bi uzeo mjesto u kokpitu."


Robert Kubica i sam je nedavno rekao da ne želi biti tek ‘lijepa priča’, nego se želi vratiti kako bi bio konkurentan, najbolji Robert Kubica koji je ikad vozio.

Njegova fizička pripremljenost nije upitna s obzirom na veliki broj odvoženih krugova i komentare tehničkog direktora Paddyja Lowea koji ga je proglasio 100% spremnim za povratak u Formulu 1.

Zanimljivo, Vettel je prvi nastup na utrci Formule 1 zabilježio na VN SAD-a 2007. u BMW Sauberu kada je mijenjao upravo Kubicu koji je tjedan dana ranije imao nesreću u Kanadi.

Nijemac je na toj utrci završio osmi i postao najmlađi osvajač bodova u povijesti Formule 1 što je srušio tek Max Verstappen na VN Malezije 2015., svojoj drugoj F1 utrci.


 

Pročitajte više