Video - Mangup kojeg obožavaju: Zbog ruganja je Lucescu skoro "isključio" Srnu

ZA IZVEDBU su mu Eurosportovi stručnjaci dodijelili sedmicu, a tu negdje kreće se i dojam drugih relevantnih sportskih medija. Ocjene Ukrajinaca, jasno, idu u nebo, ali Darija Srnu to u ovom trenutku ne zanima previše. Nakon što je sa Šahtarom podignuo posljednji pehar Kupa Uefa, po prvi puta ove sezone dohvatili su nokaut fazu Lige prvaka. I nisu stali. Kapetan će ih predvoditi i u četvrtfinalu.

Uspjeh su se neki usudili nazvati i najvećim u povijesti ukrajinskog sporta, makar je sličnih pothvata već bilo. Sinoć je Srna pošteno "platio" za taj uspjeh. Talijani su stigli u svom stilu, do zuba naoružani nervozom koja se povećavala proporcionalno Šahtarovom vodstvu. U statističkoj rubrici piše da je Srna pretrpio pet prekršaja, ali ključan je bio njihov intenzitet. Na isteku poluvremena De Rossijev lakat u lice za izravni crveni Howard Webb je previdio, ali je Srni uručio žuti jer je žestoko protestirao. Nakon što je došao sebi od nokauta, đonom ga je pošteno u nastavku nagazio i Borriello i izvukao se. Tek nakon nepropisnog prekršaja Riisea nad Srnom Webb je izvukao žuti karton. Zanimljivo je mišljenje plasirao trener Mircea Lucescu.

Srna se ruga suparniku nakon gola

"Romini igrači bili su odveć nervozni i grubi. Srna je pogriješio, rekao sam mu da se ne ruga suparniku nakon našega gola. Toliko sam se naljutio na njega da sam mu u svlačionici tijekom poluvremena rekao da ću ga izvaditi iz igre bude li se tako ponašao. Sad kad sam i to rekao, reći ću i da su se Romini nogometaši ponašali kao da nisu profesionalci".

"Znao sam da možemo odigrati dobro, bio sam svjestan i Romine snage. Nakon postignutog pogotka dobili smo elan, a oni su postali razdražljivi. Zato je i Mexes isključen. Uz igrača više dominirali smo utakmicom i zabili još dva pogotka."

"Ne znam točno, ali možda nas Roma prije prve utakmice nije dovoljno ozbiljno shvatila. Gledam talijanske klubove u Europi i zapanjuje me kada vidim da kupuju 32-godišnjake. Istina je da su oni iskusni i odgovorni, međutim, mlađi igrači su puni poleta i fizički spremniji. Teže je s takvima raditi, ali je zadovoljstvo pri uspjehu tim veće", zaključio je Lucescu.

Pročitajte više