dinamo - krasnodar

VIDEO Ademi nasmijao Mamića uoči Krasnodara: Evo, radiš mi pritisak

Foto: Pixsell

DINAMO u četvrtak u 21 sat u Maksimiru dočekuje Krasnodar u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige.

Hrvatski prvak je u prvoj utakmici prošlog tjedna u Rusiji slavio 3:2 (Petković 2, Atiemwen) i može se nadati prolasku u osminu finala, čime bi izjednačio rezultat Nenada Bjelice iz 2019. godine. 

Dinamo je u Rusiji izgledao sjajno i izvukao je odličan rezultat u ludoj utakmici koja je mogla otići i na drugu stranu. Takve utakmice Dinamo je u prošlosti gubio, ali je u Krasnodaru izgledao baš europski.

"Moramo biti bolji nego u prvoj utakmici ako želimo proći. Dobro smo se odmorili i trenirali i vjerujem da ćemo sutra biti pravi. Na početku sezone je bilo dosta teže igrati europske utakmice jer je bilo nekih koje smo morali proći, a ako ih ne prođemo, to je sramota. Sad su došle neke utakmice koje je lakše igrati, ali mislim da nismo još ispunili naša očekivanja", rekao je na press-konferenciji uoči utakmice Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Mamićeva momčad imala je tjedan dana odmora budući da je derbi s Hajdukom bio odgođen. Dinamo dočekuje Ruse u praktički najjačem sastavu, a jedini problem je ozljeda Franjića.

"Krasnodar će igrati kao u prvoj utakmici"

"Sumnjam da će Krasnodar promijeniti pristup i stil igre, ne mogu oni to puno mijenjati. Očekujem da će igrati kao u prvoj utakmici, ali s još većim motivom. Moramo im smanjiti prostore, spriječiti im protok lopte, osobito Markusu Bergu. No nije on jedini koji je tamo opasan, imaju jako puno dobih igrača", rekao je Mamić i dodao:

"Motivacija? O tome ne treba posebno razgovarati i tu ne treba posebna priprema. Svi su svjesni važnosti i atraktivnosti natjecanja. Moglo se nakon prve utakmice očekivati da će biti 'lako ćemo', ali svi smo bili svjesni odmah u svlačionici da smo tek pola posla obavili i odmah smo se fokusirali na drugu utakmicu. Što se nas unutar momčadi tiče, svi smo svjesni težine i onoga što nas čeka sutra. Smatram da ova momčad može još puno više."

Arijan Ademi je u prvoj utakmici imao dvije dobre šanse, ali nije zabio. Nasreću, suigrači su odradili posao, osobito Bruno Petković koji je zabio dva gola.

"Bilo je prilika, ali nadam se da će ih biti i sutra i da ću neku zabiti", rekao je Ademi, a Mamić se nasmijao i rekao:

"Evo, već mi radi pritisak. Stavlja se u ekipu", rekao je, na što je Ademi dodao:

"A onda ću valjda upasti."

Pročitajte više