Video: "Anderlecht nas nije stimulirao, želimo pobijediti Dinamo"

KAPETAN Temišvara koji je bio u središtu skandala, kada je priznao da mu je prije prve utakmice Temišvara i Dinama ponuđeno da pusti utakmicu, oštro je demantirao kako mu je nemoralna ponuda stigla iz Dinamovih redova.

"Nikad nisam rekao da je ta osoba bila iz Dinama, radilo se o osobi rumunjske nacionalnosti i to sam jasno rekao i Uefi."

I kapetan Alexa i trener Ioan Sabau su niječno odgovorili na pitanje jesu li ih možda iz Anderlechta pokušali stimulirati kako bi dodatno grizli protiv Dinama i tako Belgijancima olakšali putu u nokaut fazu Europa lige.

Rumunjske kolege su se očigledno uživjele u priče o stimulacijama i puštanjima pa su Sabaua pitali bi li da Ajaxu visi prolaz pustio utakmicu njihovom konkurentu obzirom da je bio zapažen igrač Feyenoorda (ljutog Ajaxovog suparnika).

"Tako se u nizozemskoj ne razmišlja, to je moguće samo na Balkanu."

Balkanac ili ne, Sabau u Zagrebu neće izvesti najjači sastav.

"Odmarati ću četvoricu standardnih igrača. Neki mladi će dobiti priliku, ali moramo imati i iskustva na terenu. Možemo izgubiti od jakog Dinama, ali moramo dati sve od sebe."

"Pokušao sam motivirati igrače i oni znaju da moraju biti ozbiljni i spremni. S druge strane će imati jaku i motiviranu momčad, ali koja će misliti i na utakmicu Anderlechta i Ajaxa", naglasio je Sabau.

"Igramo za ponos i koeficijent"

"Dobro smo motivirani i želimo ostaviti dobar dojam. Igramo za bodove, ali i za naš ponos."

Postavilo se logično pitanje je li Temišvar mogao i očekivao više u Europskoj ligi nakon što su senzacionalno izbacili Šahtar u pretkolu Lige prvaka.


"Naravno da su nam nakon eliminacije Šahtara narasla krila i svakako smo razočarani našim igrama u Europa ligi i zadnjim mjestom na ljestvici. Ali, dogodine će biti bolje."



"Svi znaju da su Hrvati fanatični navijači"

Kapetan Temišvara pohvalno se izrazio i o Bad Blue Boysima komentirajući njihovo fanatično navijanje na Dinamovu treningu.

"Svi znaju da su Hrvati fanatični navijači koji vole nogomet i da bodre momčad do kraja."

"Navijači bi trebali znati da ne smiju sramotiti klub i državu"

Nešto drugačiji dojam su BBB ostavili na Temišvarovog trenera koji ističe:

"Igranje pred praznim tribinama će biti naša prednost. Navijači moraju shvatiti da ne smiju sramotiti klub i državu."

Sabau želi puni aranžman njegove ekipe bez obzira što se očekuje temperatura od minus 11.

"Nema veze koje su vremenske prilike, mi moramo dati sve od sebe."

"Ajax i Dinamo su najbolji u skupini"

Kapetan Temišvara Dan Alexa ističe kako i dalje misli ono što je rekao nakon izvlačenja skupine da su Ajax i Dinamo najjače momčadi u skupini.

"Međutim, to ne znači da će Dinamo sigurno proći, mi bi htjeli da mi sutra pobijedimo."

Temišvar u punoj spremi za polarni Zagreb - večernji trening odradili s polarnim loptama

Kao što je to i inače slučaj, novinari su smjeli prisustvovati samom počeku, prvih 15 minuta treninga Temišvara, ali dok bi kod nekih drugih maksimirskih gostiju u tako malo vremena stigli vidjeti i pokoju igračku bravuru ili taktičku finesu, siroti igrači rumunjskog viceprvaka bi se najradije cijeli trening ostali samo zagrijavati obzirom koliko je ovih dana hladno u Zagrebu.

Iako su vrijedni trudbenici maksimirskog kapoa od trave Miljenka Sakomana sve do sumraka čistili travnjak, upravo pred početak Temišvarovog treninga, oštećeni zeleni tepih ponovo se zabijelio pod svježe napadalim snijegom. Temišvar je imao barem jedan odgovor na vremenske nepogode - na trening su donijeli mrežu punu narančastih lopti prilagođenih zimskim uvjetima.

Pročitajte više