Video: "Andora je priprema za Ukrajinu kojoj želimo sve najgore na Wembleyju"

HRVATSKI reprezentativci sljedećih će se sedam dana pripremati u Rovinju za ogled s Andorom koji je na rasporedu sljedeće srijede, 1. travnja.

Dilema nema, pobjeda protiv Andore je apsolutni imperativ i jedina izgledna opacija, sve ostalo bilo bi u sferi prvoklasnog iznenađenja i prave nogometne katastrofe za hrvatsku reprezentaciju.

Niko Kranjčar, koji se sa svojim Portsmouthom grčevito bori za ostanak u Premiershipu, osvrće se na dolazak u Hrvatsku i okupljanje reprezentacije koje će za razliku od prošlih akcija, ovoga puta biti poprilično dugo.

"Super je opet biti s dečkima, super je biti doma. Svjesni smo da je ispred nas bitna utakmica, i da moramo razmišljati samo o pobjedi. Pripremat ćemo se za to na pravi način."

Crunchie: Modrić je nastupom protiv Chelsea ušutkao i zadnje skeptike

Portsmouth je svladao Everton te se nazire svjetlo u tunelu nakon što su Mornari opasno visjeli pri dnu tablice.

"Borimo se... Otkako je došao novi trener situacija se popravila, u pet posljednjuh utakmica imali smo dvije neriješene, i izgubili samo od Chelsea. Mislim da napredak vidljiv u svakom segmentu", kaže Niko Kranjčar.

Osvrnuo se Niko i na Modrićev pogodak protiv Chelsea koji je Spursima donio pobjedu i vjerojatno spas.

"Nažalost, nisam gledao utakmicu, vozio sam se za London, ali podijelili smo dojmove. Svi znaju da Chelsea u ovom trenutku nije u najboljoj formi, a Tottenham je, s druge strane, u odličnoj formi. Imaju oni u ekipi dobre igrače, to negdje mora isplivati. Što se Luke tiče, sve znamo. Jako mi je drago što je zabio taj odlučujući pogodak, kako je i sam rekao, otklonio je sumnje svih skeptika koji su ostali", ističe veznjak Portsmoutha.

Niko se osvrnuo i na Andoru, koju su svi već odavno prekrižili i upisali tri boda na konto hrvatske reprezentacije.

"Sve je jasno, tri boda su nam super važna, imamo sedam dana da se pripremimo. Nadamo se najboljem i dobroj pripremi za Ukrajinu", zaključuje Kranjčar.

Srna: Ukrajinci imaju šanse protiv Engleza, ali se nadam njihovu porazu

Darijo Srna prokomentirao je utakmicu s Andorom, ali i izglede Ukrajinaca koji će protiv Engleske na Wembleyju tražiti bodove koji bi im donijeli dobre izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Ja se prvo nadam našoj pobjedi protiv Andore, a nadam se i da će Ukrajina izgubiti od Engleza na Wembleyju. Znamo da Englezima to baš i nije sretan stadion, no smatram da Ukrajinci imaju šanse. To bi nam otvorilo put prema Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi", smatra Srna. 

Šahtar u četvrtfinalu Kupa Uefa igra protiv Marseillea.  

"Uz malu dozu sreće možemo do kraja, ali neću prognozirati jer kada prognoziram onda obično izgubimo. Mislim da imamo lijepu priliku protiv Marseillea proći dalje i onda igrati s kijevskim Dinamom", kaže kapetan Šahtara.

Osvrnuo se Darijo i na česte špekulacije o njegovu odlasku iz Šahtara.

"Vidjet ćemo, neću ništa o tome govoriti. Kada završi sezona ćemo o tome. Trebalo bi se puno stvari poklopiti da odem iz Šahtara", kaže hrvatsko krilo.

Križanac: Ne smijem ponoviti Rumunjsku, opet ćete me pokopati

"Tri boda su nam vrlo važna. Imamo sedam dana za pripremu. Nadam se da ćemo ih i osvojiti te pripremiti se za Ukrajinu".

Osvrnuo se Ivica Križanac na svoje igre u reprezentaciji i posljednji ogled s Rumunjskom. Tada je bio jedan od najlošijih te nije pokazao igru kakva se od njega očekuje

"Zadovoljan jesam, ali naravno ako ću igrati opet kao u Rumunjskoj opet ćete me pokopati. To je utakmica koju bi najradije zaboravio", kaže Križanac.

D.R.
Foto: Drago Sopta/Nenad Dugi (Cropix)

Pročitajte više