LIGA PRVAKA

VIDEO Asistirajući kao Modrić srušio Messija. Vlahović mu čistio kopačke

Foto: Profimedia

ANGEL DI MARIA je na pragu 35. godine odigrao jednu od utakmica bogate i trofejne karijere te meč za povijest Juventusa i Lige prvaka. Njegov klub je nakon poraza u obje utakmice na startu grupne faze Lige prvaka (PSG i Benfica) morao u trećem kolu pobijediti Maccabi iz Haife. Zahvaljujući Di Marijinoj spektakularnoj partiji, to je i uspio (3:1).

Desnokrilni napadač Juventusa namjestio je sva tri gola njegove momčadi, dva Adrienu Rabiotu, a jedan Dušanu Vlahoviću. Prvi je igrač u povijesti Juvea koji je imao tri asistencije na jednom meču Lige prvaka. Srpski golgeter se slikovito poklonio asistentu tako što je nasred terena Juventusovog stadiona kleknuo pred njega i onda mu čistio kopačke.

UEFA je njegovu modrićevsku asistenciju nazvala nezaboravnom

Vlahović je to učinio zato što mu je Di Maria krasno namjestio gol. U kontri je primio loptu na centru i onda poput Luke Modrića, nekadašnjeg suigrača iz Reala, vanjskom stranom noge poslao navođenu loptu za Vlahovića, kojom je suparnike izbacio iz igre, a suigrača gurnuo samog pred golmana. UEFA je na društvenim mrežama ovu asistenciju nazvala nezaboravnom.

Preskočio je Messija, ispred njega je samo Ronaldo

Di Maria je predstavom za pamćenje izveo još nešto nezaboravno. Hat-trickom asistencija pretekao je drugog argentinskog velemajstora. Lionel Messi je s 37 dodavanja pao na treće mjesto vječne liste najboljih dodavača najboljeg nogometnog natjecanja, a Di Maria se probio na drugo s jednim dodavanjem više. Ispred njega je sada samo Cristiano Ronaldo s 42 asistencije u LP-u. 

► KLIKNI OVDJE , OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ DI MARIJINE ASISTENCIJE ZA POVIJEST

Pročitajte više