Video - Beckham ostao bez naslova: Real Salt Lake u finalu MLS lige napenalio Galaxy

U VELIKOM finalu američko-kanadske nogometne lige (MLS liga) odigranom u Seattleu Real Salt Lake osvojio je prvi naslov u povijesti pobjedom nad Los Angeles Galaxyjem nakon boljeg izvođenja penala 5:4.

LA Galaxay Davida Beckhama je bolje otvorio utakmicu pred 46.000 gledatelja na Qwest Fieldu i dominirao prvih 45 minuta, a okrunio je bolju igru četiri minute prije kraja poluvremena golom Mikea Mageeja. Kvalitetno je akciju započeo David Beckham, a kasnije je Mageeju za gol asistirao Landon Donovan.

U drugom je poluvremenu, u 64. minuti, za Real Salt Lake izjednačio Robbie Findley, a kako su kasnije produžeci završili bez golova, pobjednika je odlučila lutrija jedanaesteraca.

LA Galaxy je dva puta propustio realizirati udarac s bijele točke, točnije udarac Edsona Buddlea obranio je vratar Nick Rimando, dok je Landon Donovan pucao preko grede. David Beckham bio je siguran realizator iz penala, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi koja je tako propustila osvojiti svoj treći naslov u povijesti i prvi nakon 2005. godine.

"Uvijek je teško izgubiti, bilo na penale ili u regularnom dijelu, ali mislim da možemo biti ponosni da smo dogurali tako daleko. Salt Lake je zaslužio doći do ovog finala, kao što je zaslužio i ovu pobjedu", rekao je Beckham, koji je uoči utakmice primio tri injekcije u ozlijeđeni desni gležanj kako bi mogao nastupiti.

MLS doigravanje, finale:

Los Angeles Galaxy – Real Salt Lake 1:1, nakon jedanaesteraca 4:5

Pročitajte više