VIDEO Biuk igrao u povijesnoj utakmici američkog nogometa

Foto: Profimedia

GRADSKI derbi MLS lige između Los Angeles Galaxyja i Los Angelesa, u kojoj je Galaxy pobijedio 2:1, na stadionu Rose Bowl pratilo je 82.110 gledatelja, čime je srušen rekord posjećenosti jedne utakmice američke nogometne lige. Gradski derbi, poznat i kao El Trafico, izazvao je velik interes gledatelja, a igran je 4. srpnja, na Dan neovisnosti.

Prethodni rekord od 74.479 postavljen je na stadionu Bank of America u Charlotteu, na prvoj domaćoj utakmici Charlotte FC-a 5. ožujka 2022. "Kada imate 80.000 ljudi i energija na takvom tipu stadiona je oko vas, to dolazi s osjećajem nečeg puno većeg od možda običnog dana utakmice", rekao je glavni trener i sportski direktor Galaxyja Greg Vanney.

Galaxy je prvih šest sezona igrao na Rose Bowlu, nakon čega se preselio na svoj Dignity Health Sports Park u Carsonu, u Kaliforniji, koji ima kapacitet od 27.000 gledatelja. "Bilo je lijepo vratiti se, ne sjećam se da je bilo ovoliko puno", dodao je Vanney.

Biuk igrao od 71. minute

Galaxy je slavio 2:1 golovima Tylera Boyda i Riquija Puiga. Boyd je u 26. minuti doveo domaći sastav u vodstvo na asistenciju bivšeg veznjaka Barcelone. Izjednačio je Ilie Sanchez u 57. minuti, a pobjedu Galaxyju donio je Puig u 73. minuti, kojem je Boyd uzvratio asistencijom.

Bivši igrač Hajduka Stipe Biuk igrao je za LA od 71. minute. LA Galaxy se trenutno nalazi na 13. poziciji od 14 momčadi Zapadne konferencije s 19 bodova, dok je LAFC na trećem mjestu u konferenciji s 32 boda.

Pročitajte više