VIDEO Bizaran autogol potvrdio je najveći debakl Europa lige

Screenshot: Twitter

DANSKI Midtjylland se jučer nadao da bi pred domaćim navijačima mogao proći portugalski Sporting i plasirati se u osminu finala Europa lige. Poseban razlog za samopouzdanje Danci su imali u činjenici da su iz Portugala donijeli remi od 1:1, dakle rezultat s kojim su itekako u dobroj situaciji na domaćem terenu.

Ipak, sva nadanja brzo su se rasplinula. Sporting je poveo u 21. minuti golom Sebastiana Coatesa, a novi problemi za domaćine stigli su u 38. minuti kada je Paulinho isključen jer je sakupio dva žuta kartona u svega dvije minute. Pedro Goncalves je u 50. minuti povećao prednost gostiju, a do kraja susreta Goncalves je u 77. minuti zabio za 3:0.

Potpuno sulud autogol

Najbizarniji trenutak susreta dogodio se u 85. minuti kad je Stefan Gartenmann pogodio vlastitu mrežu za konačan rezultat i potvrdu debakla. Gartenman je kao stoper primio loptu okrenut leđima prema golu, a kako je osjetio da je pod pritiskom, odlučio je vratiti je golmanu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ AUTOGOL

Jedini problem u toj priči je bio u tome što nije pogledao gdje je golman, koji se ranije izvukao prema lijevoj liniji kaznenog prostora kako bi se otvorio za dodavanje. Umjesto prema golmanu, Gartenmann je poslao loptu u praznu mrežu i ostavio u nevjerici sve na stadionu.

Pročitajte više