HNL EUROPA

VIDEO Bjelica: Ferencvaros je tvrd i agresivan, ali mi smo spremni

Foto: Marko Prpić / Pixsell

DINAMO u utorak od 20 sati igra protiv Ferencvarosa prvi susret trećeg pretkola Lige prvaka. Hrvatski prvak će, ako prođe Mađare, u play-offu za grupnu fazu elitnog natjecanja igrati protiv boljeg iz dvoboja Maribor - Rosenborg.

>>> Dinamo objavio cijene karata za Ferencvaroš u borbi za Ligu prvaka

>>> Dinamo će zaraditi bogatstvo ako prođe Ferencvaros

No Dinamo najprije mora proći Ferencvaros, a utakmicu je na službenoj presici najavio trener Nenad Bjelica zajedno s kapetanom Dominikom Livakovićem, koji je potpisao novi ugovor sa zagrebačkim klubom do 2023. godine.

"Prije svega, obavještavam vas da smo potpisali novi ugovor s našim golmanom Dominikom Livakovićem. To je velika vijest za naš klub. Čestitam Dominiku, želim mu da bude zdrav, a sve ostalo će svojim radom ostvariti. Velika je stvar za Dinamo da reprezentativni golman ostaje u našim redovima i sretni smo zbog toga. Ne samo zbog igračkih, već i zbog ljudskih kvaliteta. Jako je važan dio ekipe i želim mu puno zdravlja i sreće", započeo je pressicu Bjelica, prepustivši riječ Livakoviću. 

"Hvala, šefe, na velikim riječima. Stvarno sam sretan i ponosan zbog novog ugovora. Imali smo jako lijepu prošlu sezonu i to je sigurno jedan od razloga što sam potpisao novi ugovor. Nadam se da će i ova sezona biti jednako uspješna", poručio je Livaković pa dodao.

"Bilo je ozbiljnih ponuda i bio sam na izlaznim vratima. No razgovarao sam s obitelji, trenerima golmana i donio odluku koja je najbolja za mene."

Nakon toga je na red došao Bjelica, koji je govorio o Ferencvarosu. 

"Ferencvaros je u ove četiri utakmice, koliko smo pogledali, pokazao da je u zavidnoj formi. Igra jako tvrdo i agresivna su ekipa, a u ofenzivi jako nepredvidiva. U jednoj akciji mogu riješiti susret, a opasni su i iz prekida. S druge strane, i kroz igru pokušavaju doći do rezultata. Takvog protivnika očekujemo, ali je najvažnije kako ćemo mi ući u utakmicu, a bit ćemo na stopostotnom nivou sutra na Maksimiru", rekao je Bjelica, čija će momčad u 18 sati odraditi trening. 

"Igrali smo utakmicu u petak s Goricom i uspjeli se u dva dana oporaviti i spremiti sve one igrače koji su igrali, kao i one koji nisu. Svi su u dobrom tjelesnom stanju, a nakon današnjeg treninga ćemo vidjeti kakva će momčad istrčati protiv Ferencvaroša", jasan je Bjelica.

"Neovisno igrali kod kuće ili u gostima, mi imamo uvijek iste ambicije - uvijek pobijediti. Želimo ostvariti sutra dobar rezultat, ali nas svakako čeka nakon toga još 90 minuta u Budimpešti. Zato ne vidim nedostatak ili prednost što prvu utakmicu igramo kod kuće, a drugu u gostima. Treba nam rezultat kojim bismo se približili sljedećoj fazi natjecanja", naglašava Bjelica. 

Dinamo je u drugom pretkolu bio bolji od gruzijskog Saburtala. Kao gost je najprije slavio 2:0, a na Maksimiru dovršio posao 3:0. 

S druge strane, Ferencvaros je morao krenuti od prvog pretkola, u kojem je dva puta svladao Ludogorec. Prvi susret u Budimpešti završen je 2:1, a u uzvratu su Mađari slavili 3:2 u Bugarskoj i prošli dalje.

U drugom pretkolu finalist Kupa kupova iz 1975. igrao je protiv Vallette, koju je pobijedio pred svojim navijačima na Groupama Areni 3:1, a na Malti nije bilo pobjednika 1:1 te je s ukupnih 4:2 stigao do dvoboja s Dinamom.

Modri su ove sezone već odigrali ukupno šest utakmica i ostvarili isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 15:1. Iza Ferencvarosa su spomenuta četiri susreta, uz tri pobjede i remi. Mađari su zabili osam, a primili pet pogodaka.

Utakmicu na Maksimiru sudit će poljski sudac Paweł Raczkowski. 

Pročitajte više