Video - Borbe momčadskih kolega na VN Turske: Red Bull pogurao Hamiltona do pobjede

LEWIS HAMILTON pobjednik je VN Turske na stazi u Istanbulu. Drugi je na cilj stigao njegov momčadski kolega iz McLarena Jenson Button, dok je treći završio Mark Webber u Red Bullu.

U napetoj utrci za VN Turske, sedme utrke sezone, dvostruko slavlje ostvario je McLaren koji je time preuzeo vodstvo u poretku konstruktora, a ponajviše zahvaljujući ispadanju Sebastiana Vettela. Nijemac je ispao u 40. krugu nakon napete borbe s momčadskim kolegom Markom Webberom. Sebastian Vettel je kao drugoplasirani bio vidno brži od Marka Webbera, te ga je prestizao lijevom stranom. No, Webber je odbio prepuštanje prve pozicije, nastavio je striktno držati vlastitu putanju i sudar je bio neminovan. Deblji je kraj u svemu izvukao Nijemac Vettel, koji se okrenuo nekoliko puta na stazi i završio izvan nje bez mogućnosti povratka. Iz bolida je izašao potpuno bijesan na Webbera pokazujući prstom prema glavi i opisujući kolegu kao - luđaka. Webber je, pak, izdržao na stazi makar je bolid pretprio manja oštećenja. Čak štoviše, dogurao se Webber do postolja, odnosno do trećeg mjesta.

Button kopirao Vettela, pa skoro izbacio McLaren iz utrke

Drugu veliku borbu vodili su, također momčadski kolege, Hamilton i Button u McLarenu. Osam krugova prije kraja Button je napao vodećeg Hamiltona, borba je trajala kroz nekoliko zavoja, a milimetri su ih dijelili od kontakta. Button je uspio prestići Hamiltona, ali Britanac je odmah uzvratio i ponovo preuzeo vodeću poziciju koju je zadržao do kraja.

Treba reći da je četvrto mjesto uhvatio Nijemac Michael Schumacher, koji je tako ponovio najbolji rezultat od trenutka kada se vratio na staze. Četvrti je bio i na Velikoj nagradi Španjolske.

S prva dva mjesta ove nedjelje McLaren-Mrecedes je preuzeo vodstvo u redoslijedu konstruktora s jednim bodom prednosti u odnosu na Red Bull Renault. Treći je Ferrari koji je na VN Turske jubilarni 800. put nastupio na utrkama Formule 1. 

U redoslijedu vozača Mark Webber je povećao vodstvo i ima 93 boda. No, pratnja nije daleko: Button ima pet bodova manje, a Hamilton devet.

VN Turske, konačni rezultati:

1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:28:47.260

2. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +2.645

3. Mark Webber (Red Bull Renault) +24.285

4. Michael Schumacher (Mercedes GP) +31.110

5. Nico Rosberg (Mercedes GP) +32.266

6. Robert Kubica (Renault) +32.284

7. Felipe Massa (Ferrari) +36.635

8. Fernando Alonso (Ferrari) +46.544

9. Adrian Sutil (Force India) +49.029

10. Kamui Kobayashi (Sauber) +1:05.650

...

Ukupni redoslijed:

1. Mark Webber  (Red Bull Renault) 93

2. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 88

3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 84

4. Fernando Alonso (Ferrari) 79

5. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 78

...

Redoslijed konstruktora:

1. McLaren-Mercedes 172

2. Red Bull Renault 171

3. Ferrari  146

4. Mercedes GP 100

5. Renault  73

Pročitajte više