chelsea - real 2:0

VIDEO Chelseajevi navijači opkolili Kantea u autu pa ih oduševila Tuchelova reakcija

Foto: Screenshot

CHELSEA je sinoć u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Real 2:0 i s ukupnih 3:1 se plasirao u finale.

Londonski klub će se za titulu 29. svibnja najvjerojatnije u Istanbulu boriti protiv Manchester Cityja.

Momčad Thomasa Tuchela potpuno je nadigrala Real koji Englezima nije bio dostojan protivnik. Chelsea je slavio 2:0, ali da je bio malo koncentriraniji, mogao je Realu nanijeti jedan od najtežih europskih poraza.

No, i ovih 2:0 bilo je dovoljno za veliko slavlje na ulicama oko Stamford Bridgea, na kojemu zbog pandemije nije bilo navijača. Tisuće Chelseajevih fanova okupilo se ispred službenog ulaza u stadion, gdje su čekali svoje junake.

Najbolji na terenu bio je N'Golo Kante koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u veličanstvenoj karijeri te je bio proglašen igračem utakmice. Za razliku od suigrača, Kante vozi skromni Mini Cooper kojeg su navijači okupirali nakon što je izašao na ulicu. Navijači su pozdravljali Francuza, polili su mu automobil šampanjcem, a on im je iz auta mahao i potrubio.

Nešto kasnije stigao je i Thomas Tuchel čiji automobil je također bio zaustavljen. Oduševljeni Nijemac provirio je kroz prozor stražnjeg sjedala te uzdignutom šakom pozdravio navijače.

Tuchel je postao prvi trener u povijesti koji je dvije sezone zaredom ušao u finale Lige prvaka s dva različita kluba. Prošle sezone to mu je uspjelo s PSG-om koji je u finalu izgubio od Bayerna 1:0.

Chelseaju je ovo treći ulazak u finale Lige prvaka. Godine 2008. izgubili su na penale od Manchester Uniteda u Moskvi, a 2012. su na isti način pobijedili Bayern u Münchenu i osvojili titulu.

Pročitajte više