Video - Delaš nakon infarkta protiv Srbije: Kad je gotovo, nije gotovo

MLADI hrvatski košarkaši sinoćnjom su pobjedom protiv Srbije od 76:75 prošli u polufinale U20 Europskog prvenstva. Izgleda da to ne bi bilo to, kad Hrvati i Srbi ne bi odigrali infarktnu završnicu u kojoj se pobjednik odlučuje u posljednjoj sekundi.

Bacio sam loptu prema košu više kako bih iznudio faul, ali ona je na sreću ušla. 'Ma je li to moguće', bilo je jedino što mi je prošlo kroz glavu u tom trenutku", rekao je junak i najbolji igrač sinoćnjeg susreta Mario Delaš, te nadodao:

"U posljednje vrijeme dosta smo utakmica pobijedili u samoj završnici. Kad je gotovo, za nas nije gotovo. Imamo karakter i igramo do zadnje sekunde", dodao je Delaš.

Tomislav Zubčić, 12.2 sekunde prije kraja ubacio je dva bitna slobodna bacanja.

Sada idemo po zlato

"Svi su mislili da je utakmica gotova, izgubljena, svi osim nas. Vjerovali smo da možemo pobijediti i digli smo se iz ponora. Bitno je da smo dobili jednu ovakvu utakmicu. Sad idemo u polufinale, pa po zlato", izjavio je mladi zadranin u redovima Cibone.

4.2 dvije sekunde prije kraja, nakon dva pogođena slobodna bacanja Dino Butorac je promašio treće, ali je Delaš uhvatio loptu i postigao pobjednički koš.

"Prva dva bacanja sam pogodio i sva sreća da sam treće promašio. Delaš je prihvatio loptu i zabio ključan koš na utakmici", izjavio je Butorac, umalo tragičar utakmice.

Međutim, Dino je također bio jedan od ključnih ljudi u završnom preokretu. 16 sekundi prije kraja pogodio je šut za tri poena pri rezultatu 73:67.

"Trebala nam je pod hitno trica, žurili smo i sva sreća da je ušla", zaključio je Butorac.

Pročitajte više