VIDEO Denver u zadnjoj sekundi ostao bez pobjede. Jokića suigrač nije ni pogledao

Foto: Profimedia

SAMO dan nakon što je Nikola Jokić zabio čudesnu tricu za pobjedu Denvera nad Golden Stateom, Nuggetsi su se opet našli u sličnoj situaciji protiv Orlanda i trebali koš u posljednjem napadu za produžetak ili pobjedu. Ovaj put imali su više vremena za izrađenu akciju, ali umjesto da odigraju na svog najboljeg igrača, odlučili su se na drugu varijantu i izgubili 122:120.

Do kraja je bilo ostalo deset sekundi, a Nuggetsi su odigrali uručivanje Jokića za Jamala Murraya, kojeg je čuvar otjerao gotovo do centra, što je Kanađaninu oduzelo puno vremena prije nego što je konačno krenuo na ulaz. Orlando je odigrao izvrsnu obranu, poslao na Murraya drugog, a onda i trećeg igrača, a on je naposljetku morao uputiti težak šut, koji mu je skoro ušao od ploče.

Cijelo je vrijeme imao otvorenog Jokića, a neko vrijeme i dobru liniju dodavanja prema njemu, ali dvostruki MVP nije dobio priliku da drugu utakmicu zaredom izvede junački pothvat.

Prvi triple-double rookieja godine

Jokić je završio s 29 poena i osam asistencija, ali samo četiri skoka, najmanje ove sezone. Michael Porter ubacio je 22, a toliko bi imao i Murray da mu je ušao posljednji šut. Aktualni rookie godine Paolo Banchero predvodio je Magic prvim triple-doubleom karijere (32 poena, 10 skokova, 11 asistencija), večer nakon što je Sacramentu zabio 43.

Orlando je ovom pobjedom popravio omjer na 20-15, kakav na diobi petog mjesta na Istoku imaju još Miami, Cleveland i New York. Denver je treći na Zapadu s 25-12, iza Minnesote i Oklahoma Cityja.

Pročitajte više