Video: Differdange odrađen, na Kantridu idući tjedan dolazi Metalist iz Harkiva!

U TREĆEM pretkolu Europske lige Rijeka će igrati protiv Metalista iz Harkiva. Na Kantridi su se Riječani barem djelomično iskupili za sramotu u Luksemburgu i slavili 3:0, te u idući krug natjecanja prolaze ukupnim rezultatom 3:1.

> Tijek susreta

Nije ni početak večerašnje utakmice previše obećavao. Riječani su prvi put na gol Differdangea pucali u 18. minuti, a do tada su gosti bili bolji. Omjer snaga na terenu promijenio se u 20. minuti kad je za 1:0 zabio Cerić, što je napokon razbudilo Riječane. Četiri minute kasnije Anas Sharbini je fantastičnim udarcem s više od 30 metara povisio na 2:0, a pobjedu je zapečatio Ahmad Sharbini u 64. minuti utakmice.

Anas Sharbini odigrao genijalnu utakmicu

Nastavljen je tako uspješni niz hrvatskih klubova u Europi: u trećem pretkolu Europske lige igrat će Rijeka, Slaven Belupo i Hajduk, dok Dinamo igra treće pretkolo Lige prvaka. No, sada postaje ozbiljno. U četvrtak 30. srpnja na Kantridu dolazi Metalist iz Harkiva, treća momčad Ukrajine koju je prošle godine bila među najboljih 16 u Kupu Uefa, a izbacio ju je Dinamo Kijev.

Najbolje raspoloženi igrač Rijeke večeras je definitivno bio Anas Sharbini. Osim što je "bombom" probio mrežu vratara Webera i namjestio treći gol svom bratu Ahmadu, Anas je bio stalna prijetnja za Differdange i tukao po golu iz svih pozicija. Samo je Weber spasio ekipu iz Luksemburga od potpunog potopa. Vratar gostiju ostavio je odličan dojam iako je primio tri gola, da nije bilo njega Rijeka bi do vrha napunila mrežu Differdangea.

Smithov debi izazvao oduševljenje na tribinama

Skidao je Weber udarce Fernandezu, Štroku, Ahmedu Sharbiniju, a snažne šuteve Anasa Sharbinija nekoliko je puta jedva, vršcima prstiju, izbacivao u korner. Upravo tako je Rijeka i postigla treći gol. Fernandez je iz kuta kratko dodao Anasu, a on je odlično nabacio na peterac za svog starijeg brata koji je zatresao mrežu.

Pravu euforiju na Kantridi izazvao je u 86. minuti Johann Smith. Mladi Amerikanac kojeg najavljuju kao veliko pojačanje i vrlo srčanog igrača, a koji je publiku osvojio zalaganjem na treninzima, tada je zamijenio Ramona Fernandeza, koji je također odigrao sjajnu utakmicu. Iako se Smith u nekoliko minuta koliko je proveo na terenu nije imao vremena posebno iskazati, domaća publika jasno je dala do znanja da će Amerikanac ove sezone biti njen favorit.

Pročitajte više