ATALANTA - DINAMO

VIDEO Dinamo leti za Milano na utakmicu godine, Petković ima problem s koljenom

Foto: Index

DINAMO leti za Milano, u utorak ih čeka utakmica sezone protiv Atalante u Ligi prvaka u 5. kolu skupine. Naša kamera bila je jutros na zagrebačkom aerodromu, odakle Modri iza devet sati kreću na put. Nenad Bjelica novinarima je priopćio da su svi spremni za utakmicu, ali i kako je Bruno Petković dobio udarac u koljeno na treningu.

"Vjerujem da će i on biti spreman", kratak je bio trener Dinama, prije nego će najaviti utakmicu na San Siru. 

"Nema baš nijednog razloga za negativnosti, baš nijednog. U formi smo, dobro igramo, iz utakmice u utakmice pokazujemo kvalitetu kod kuće u ligi i u Europi, sve je pod kontrolom, raspoloženje je dobro i s velikim optimizmom čekamo utakmicu"

Dinamo je u prvoj utakmici u Zagrebu dobio Atalantu 4:0, ali momčad koja u Italiji ove sezone muči najjače protivnike u uzvratu će biti teži posao za ekipu Nenada Bjelice, uz puno veći rizik. Na pitanje kako će postaviti Dinamo u uzvratu, Bjelica je odgovorio: 

"Idemo agresivno, disciplinirano, jer oni igraju tako, presing po cijelom terenu. Vidjet ćemo na kraju što će biti, suprotstavit ćemo agresivno. Ne mogu pretpostavljati kakav će biti njihov pristup, najvažnije je da mi uđemo odlučno u susret i krenemo po tri boda"

Trener Dinama nije htio detaljno govoriti o ključnim duelima koji bi mogli prelomiti susret, zanima ga prije svega odrađivanje zadataka, striktno, bez grešaka. 

"Ne znam što će presuditi, ali znam da je uvijek potrebno da se maksimalno odrade zadaci. Nogomet je nepredvidiv, preokreti se događaju, ponekad ne možemo vjerovati što je sve moguće. Mi vjerujemo u dobru igru i zalaganje naših igrača", objasnio je Bjelica.

Kraj neslavnim godinama 

Utakmica je jedna od najvažnijih u povijesti kluba koji je od protivnika za nabijanje razlike došao na prag nokaut faze Lige prvaka.

"Ovo je veliki privilegij, imamo šanse da prezimimo u Ligi prvaka i u Europa ligi. Dinamo je godinama neslavno prolazilo kroz Europu, sada smo konkurentni sa svima i tako će biti do zadnjeg kola, kako god sutra ovo završi", istaknuo je Bjelica na odlasku. 

U Milanu u presudnoj utakmici skupine Dinamo će bodriti više od tri tisuće Bad Blue Boysa iz cijele Europe. Dinamo dolaze podržati i bratske skupine Boysa iz Italije. 

Bjelica je za Italiju čuvao je kapetana Arijana Ademija koji nije nastupio u derbiju s Hajdukom (1:1), on bi trebao biti spreman za sutrašnju utakmicu. Dinamo ne može računati na Nikolu Mora, koji iam crveni karton iz dramatične utakmice sa Šahtarom u Maksimiru.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više