NBA

VIDEO Dončićeva asistencija donijela Dallasu pobjedu u posljednjoj sekundi

Foto: Screenshot/Twitter

MEĐU svim sinoćnjim utakmicama u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, najnapetije je bilo u njujorškom Barclays Centeru. Gostujući Dallas Mavericksi porazili su domaće Brooklyn Netse rezultatom 111:113, a utakmicu je odlučio šut u posljednjoj sekundi. Do tog trenutka najistaknutije ime susreta bio je nezaustavljivi Dončić s 37 poena te po devet skokova i asistencija.

Sjajni Slovenac, kojem je malo nedostajalo za triple-double, devetu je asistenciju upisao baš u posljednjem napadu, kada je uposlio Spencera Dinwiddieja, koji se digao na šut i sa zvukom sirene donio poraz svojoj bivšoj momčadi. Podsjetimo, Dinwiddie je nosio dres Brooklyna tijekom pet sezona. 

Otkad je u veljači trejdan u Dallas iz Washingtona igra sjajno. Momčad je s njim u petorci pobijedila u 10/12 utakmica, dok Dinwiddie u tom periodu prosječno zabija nešto više od 20 poena. Šut za pobjedu upisao i u posljednjem nastupu u također gustoj pobjedi protiv Bostona.

Jedini kojemu je u NBA povijesti to pošlo za rukom u uzastopnim utakmicama je DeMar DeRozan, a Dinwiddie je danas bio drugi najbolji igrač gostujuće momčadi s 22 poena. Dodajmo kako je Dončić šutirao fenomenalnih 14/26 iz igre. Ovom pobjedom Dallas je došao na peto mjesto Zapada. 

 

Pročitajte više