VIDEO Fury uoči meča stoljeća nije ni pogledao Usika. Objasnio je zašto

Foto: EPA

TYSON FURY (35) i Oleksandr Usik (37) u večernjim subotnjim satima borit će se u meču koji je davno nazvan boksačkim mečom stoljeća. Borba za ujedinjenje titula boksačkog prvaka teške kategorije održat će se u Rijadu, gdje bi u ring trebali ući Fury, prvak prema WBC-u, i Usik, prvak prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Borba je trebala biti održana u veljači, a odgođena je nakon što je Fury tijekom priprema pretrpio posjeklinu na licu, zbog koje je morao prolongirati meč. Pobjednik borbe postat će prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa, koji je to napravio pobjedom protiv Evandera Holyfielda 1999. godine. 

Fury nije ni pogledao Usika tijekom sučeljavanja

Borci su uoči meča odradili još jednu konferenciju za novinare, a potom i sučeljavanje. Iako ono podrazumijeva gledanje oči u oči, ovaj je put bilo drugačije. Fury je stao na pozornicu sa šeširom na glavi i okrenuo se licem prema publici, odnosno bočno prema Usiku. Britanac je potom skinuo šešir, napinjao mišiće, razgovarao s navijačima, pa i zapjevao, dok je Ukrajinac sve to mirno promatrao.

Na pitanje zašto nije ni pogledao suparnika, Fury je odgovorio: "On je tip zastrašujućeg izgleda. Došao sam se opustiti, čekam da uđem u ring u subotu. Razgovori i intervjui su gotovi. Opušten sam i fokusiran."

Fury će dobiti 70 posto ukupnog novca?

Fury je u karijeri na omjeru od 34 pobjede, bez poraza i jednog neriješenog meča s Deontayem Wilderom. Usik je iz svake od svoje 21 borbe u profesionalnoj karijeri izašao kao pobjednik.

The Independent je objavio da će Fury prema potpisanom ugovoru uzeti 70 posto ukupnog iznosa 140 milijuna eura vrijedne borbe, dakle, nešto više od 94 milijuna eura. U ugovoru se navodi da jedan milijun mora donirati Ukrajini, koja je u ratu s Rusijom.

Pročitajte više