TURSKA LIGA

VIDEO Galatasaray okrenuo utakmicu s 12 minuta nadoknade i nepostojećim penalom

Foto: EPA-EFE

GALATASARAY je u 32. kolu pobijedio Rizespor u gostima 3:2 i zadržao prvo mjesto ispred Bašakšehira koji sutra kod kuće igra protiv Ankaragucua.

Gosti iz Istanbula su u rijetko viđenoj utakmici očekivano poveli već u 9. minuti prekrasnim golom Feghoulija, a u 38. minuti imali su priliku potpuno riješiti utakmicu, ali Diagne nije realizirao kazneni udarac. Nevjerojatno je kako sudac nije ponovio penal budući da je u trenutku udarca čak devet igrača obje momčadi utrčalo u šesnaesterac.

To je u 45. minuti kaznio Muriqi koji je lijepo zabio za 1:1. Domaćini su u 73. minuti ostali s desetoricom nakon što je Samudio dobio izravni crveni karton. Igrač Rizespora spremao se za udarac i nije vidio da mu iza leđa dolazi Akbaba koji je loptu izbio, ali ga je Samudio nehotice pogodio u nogu. Od siline udarca noga je pukla, a Samudio je isključen, iako nikakve namjere nije bilo da udari i ozlijedi protivnika niti je imao vremena povući nogu.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

No Rizespor je s desetoricom poveo tri minute kasnije kad je Umar odbijanac pospremio u prazan gol za 2:1. Galatasaray je stiskao, no nije uspio doći do izjednačenja sve do 91. minute kad je sudac, koji je konzultirao VAR, izmislio penal za goste. Domaći igrač loše je izbio loptu i u nastavku kretnje nogom milimetrom kopačke po nozi zakvačio protivnika koji je pao kao pokošen.

Diagne, igrač koji je promašio kazneni udarac u prvom poluvremenu, ovaj put je bio precizan, a u 97. minuti je glavom zabio za potpuni preokret nakon što je sudac označio 12 minuta nadoknade, najviše zbog teške ozljede Akbabe.

Rezultati by SofaScore

Galatasaray je ovom pobjedom do sutrašnje utakmice Bašakšehira i Ankaragucua pobjegao na tri boda prednosti, a titulu može osigurati u sljedećem kolu kad dočekuje upravo Bašakšehir. Ako dvije momčadi na kraju prvenstva imaju jednak broj bodova, turskog prvaka odlučit će međusobni omjer.

Pročitajte više