FILIP HRGOVIĆ

VIDEO Hrgović odgovorio kritičarima po povratku u Zagreb

Foto: Screenshot

FILIP HRGOVIĆ vratio se u Hrvatsku nakon što je sinoć u Danskoj strašnim nokautom protiv Alexandrea Kartozije stigao do 11. pobjede u isto toliko borbi u karijeri.

Najboljeg hrvatskog boksača u zračnoj luci Franjo Tuđman dočekala je supruga i članovi obitelji s kojima se izgrlio i onda otišao na press konferenciju u VIP salon. Dobro raspoloženi Hrgović potpisao je rukavice jednom navijaču i onda se obratio novinarima.

"Hvala svima na lijepom dočeku. Mislim da ga nisam zaslužio, ali što je tu je. Nakon deset mjeseci sam se vratio u akciju i ovo je bio uvodni meč da osjetim ponovno kako je biti u ringu. Protivnik je bio takav kakav je bio, ali po mjeri nakon ovakve stanke. Završilo je dramatično, ali nadam se da će sve biti u redu s njim", rekao je Hrgović.

Poznat datum sljedeće borbe

Sljedeći protivnik bit će mu Rydell Booker s kojim će boksati 7. studenoga, najvjerojatnije na Floridi. 

"Drago mi je da sam ponovno u ringu. Boksao sam jučer, boksam opet za mjesec dana pa opet za mjesec. Booker mi je bio jedan od težih sparing-partnera. Nije, budimo realni, u najboljim boksačkim godinama, ali je jako vješt i dobar tehnički. Vidjeli smo i u meč s Pulevim da je izdržao 12 rundi s borcem takve klase, tako da ovisi u kakvoj će i on formi doći. Je li ovu borbu vidi kao priliku ili kao neki 'payday', vidjet ćemo. Ne treba ga podcijeniti. Bio mi je sparing-partner, zna neke moje slabosti i skenirao me u tom kampu jer smo odradili puno rundi", rekao je Hrgović.

Njegov promotor Sauerland jako puno ulaže u Hrgovićev put do borbe s najjačima. No, puno je kritičara koji smatraju da Filip ima prelagane protivnike i na njima pumpa svoj rejting.

"Ja sam od prvog dana promotorima rekao da ću boksati protiv bilo koga. Borim se s onima s kojima oni dogovaraju borbu i ja s tim nemam ništa. Ja samo radim svoj posao, a na menadžmentu je da dogovaraju borbe. Ja već dugo prozivam najveća imena i svi znamo da je njima jako rizično prihvatiti meč sa mnom. Ja sutra mogu s njima u ring", rekao je Hrgović i nastavio:

"Moj sljedeći meč bit će mi dvanaesti u karijeri. Anthony Joshua se i u dvanaestom meču borio s protivnikom koji je meni bio prvi. To je činjenica. Što se tiče eventualnog poraza, naravno da bi me on gurnuo deset koraka unazad i da ne bi bio dobar u ovoj fazi moje karijere. Ali, ponavljam, ne bojim se nikoga i spreman sam za sve".

"Uvijek će biti tih komentara"

U priču se uključio i njegov menadžer Željko Karaica koji je komentirao priču o preslabim borcima.

"Kad je Filip u pitanju, uvijek se povlače neke priče 'Kad će doći pravi protivnici?'. Kad smo doveli Mansoura govorili su nam da smo ludi što mu tako rano dovodimo tako jakog protivnika. Kad ga je Filip pobijedio onda se pričalo da je Mansour preslab. Tih komentara će uvijek biti. Hrgović je trenutačno šesti na ljestvici, što je sjajno, ali prilika za pravi meč čeka se dugo. Aktualni izazivač na čekanju je već dvije godine, a neki nikad i ne dobiju priliku. Nije potrebno samo nizati pobjede, puno toga mora se dogoditi i iza ringa. Svi borci govore da se žele boriti s najjačima, a ja znam da Filip to iskreno i misli", rekao je Karaica.

Hrgović se za ovaj meč nije spremao s trenerom Pedrom Diazom koji zbog epidemiološke situacije nije mogao doći. No, spremat će ga za Bookera.

"Ne znam još gdje ćemo raditi pripreme. Ili će on doći u Zagreb ili ja idem u Ameriku. Ako je opcija Amerika, onda idem već za par dana i nemam puno vremena", zaključio je Hrgović.

Pročitajte više