Video: "Hrvatski amater zasjenio Ukića i osvjetlao obraz zemlje Petrovića i Stojakovića"

TORONTO STAR pun je kritika na račun igre košarkaša Toronto Raptorsa koji ove sezone koji bilježe tek 26 pobjeda i 45 poraza.

Neke od njih dotakle su se i našeg reprezentativca Roka Lenija Ukića.

Tako ovaj dnevnik donosi zanimljivu priču o Valentinu Vidiću, građevinskom radinku iz Toronta, koji je u sinoćnjoj utakmici između Raptorsa i Bucksa u Air Canada Centru na poluvremenu utakmice imao priliku osvojiti nagradu od pola milijuna dolara da je pogodio šut s polovice terena.

Za početak je Vidić, za kojeg navodi Toronto Star da je porijeklom iz Hrvatske, imao priliku zagrijati se na način da zabije polaganje vrijedno 1000 dolara, slobodno bacanje vrijedno 2000 dolara i tricu vrijednu 3000 dolara, a sve to u 30 sekundi. Na kraju je uz burni pljesak dvorane uspio u svom naumu i postao bogatiji za 6000 dolara, što je više od minimuma koji jedan NBA košarkaš zaradi po utakmici (5400 dolara).

Vidić ipak nije uspio pogoditi šut za pola milijuna dolara (iako je njegova lopta bila jako blizu), ali je komentar novinara Toronto Stara Dave Feschuka da je pauza na poluvremenu bila uzbudljivija od same utakmice, premda su Raptorsi na kraju slavili 115:106.

Feschuk piše: "Gledajući Roka Ukića, hrvatskog playmakera Raptorsa sa specifičnim skok šutom unatrag, ponekad je lako zaboraviti da potječe iz zemlje u kojoj su rođeni Dražen Petrović i Predrag Stojaković (rođen u Požegi, op.a.), dvojica možda i najelegantnijih šutera NBA lige svih vremena. Vidić je sinoć izgledao ekonomičnije od Ukića koji je zabio samo jedan od četiri pokušaja".

M.Š./Totalsport
Foto: Screenshot

Pročitajte više