VIDEO Hrvatski napadač briljira uoči Eura. Zabio je 18. gol u sezoni

Screenshot: Arena Sport

OSASUNA i Villarreal odigrali su 1:1 u posljednjem, 38. kolu La Lige. Domaća momčad povela je u 30. minuti pogotkom Ante Budimira (32). Ruben Pena je probio desnu stranu Villarrealove obrane, pa poslao loptu na prvu stativu, što je Budimir prepoznao i vanjskim dijelom lijeve noge sjajno zabio u prvi kut pokraj golmana Pepea Reine. Igru je napustio u 58. minuti. Snimku pogotka pogledajte OVDJE.

Bio mu je to 17. pogodak u španjolskoj ligi, čime je peti najbolji strijelac iza Roberta Lewandowskog (18), Judea Bellinghama (19), Alexandera Sorlotha (23) i Artema Dovbika (24). Uz to, Budimir je jedan gol zabio i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, pa ukupna ovosezonska statistika kaže da je na 18 golova i dvije asistencije u 38 nastupa.

Budimir je u sjajnoj formi uoči Europskog prvenstva

Budimirova forma, koja se nastavila nakon nedavne ozljede, odlična je vijest i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Naime, Hrvatsku sredinom lipnja čeka Europsko prvenstvo, na kojem će biti u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Budimir je među pozvanim igračima i konkurirat će za startnu postavu.

U prošlosti je nastupao za LASK, Goricu, zaprešićki Inter, Lokomotivu, St. Pauli, Crotone, Sampdoriju i Mallorcu. Ugovor s Osasunom vrijedi mu do ljeta 2027. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura.

Pročitajte više