VIDEO Hrvatski napadač je hit u SAD-u. Dali su mu kaubojski šešir i nadimak Los

Foto: Profimedia

DALLAS je savladao Houston Dynamo 2:0 u noći sa subote na nedjelju i tako došao do tek druge pobjede u aktualnoj sezoni MLS-a. Strijelac prvog pogotka bio je Petar Musa u 55. minuti. Hrvatski napadač primio je loptu nakon dodavanja Emmanuela Twumasija, sjajno se okrenuo i zabio pokraj golmana Stevea Clarka.

Bio mu je to treći gol u osam nastupa za Dallas. Podsjetimo, u zimskom prijelaznom roku u iznenađujućem transferu napustio je Benficu i za 13 milijuna eura (10 milijuna fiksno + tri milijuna mogućih bonusa) otišao u Dallas. Tako je postao najskuplja kupovina u povijesti ovog američkog kluba.

Musa je hit u Dallasu

Pogledom na profil Dallasa na X-u (bivšem Twitteru) jasno je da je Musa postao hit. Objavili su snimku pogotka te na svakome mjestu istaknuli njegov nadimak - The Moose, odnosno Los. Hrvatski napadač proslavio je pogodak imitirajući velike rogove koje ta životinja ima.

"Za sve u životu je potrebno vrijeme. Petrov problem bio je u tome što momčad nije dobro igrala. Nije to njegova krivnja, kao što nije ni jednog igrača. Ako momčad ne funkcionira, teško je bilo kojem igraču odigrati dobru utakmicu", rekao je trener Dallas Nico Estevez za službenu stranicu kluba.

"Musa je sposoban zabiti kada primi loptu kao kod gola. Sretan sam zbog njega i ekipe. Moramo nastaviti naporno raditi, još ništa nismo učinili, ovo su prvi koraci", dodao je Estevez, dok je Musa poručio kako je sretan zbog pogotka i pobjede.

Musa se bori za nastup na Europskom prvenstvu

Benfica je Musu kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe, pa je tako nosio i dres Viktorije Zizkov, Slovana i Union Berlina.

Ima šest nastupa za hrvatsku reprezentaciju, koja će u lipnju nastupiti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Musa se ovim golovima pokušava izboriti za mjesto u kadru izbornika Zlatka Dalića, čija će momčad u grupnoj fazi igrati sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Pročitajte više