VIDEO Igrač Denvera kažnjen sa 100.000 dolara zbog gađanja suca

IGRAČ Denver Nuggetsa Jamal Murray kažnjen je sa 100.000 dolara zbog "bacanja više predmeta u smjeru službene osobe tijekom utakmice", priopćila je u utorak NBA liga. Murray je suspendiran zbog incidenta koji se dogodio prošli ponedjeljak na utakmici između Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwolvesa koja je završena pobjedom Minnesote 106:80.

Konkretno, Murray je bacio ručnik i grijač na teren prema sucima. Timberwolvesi vode 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, pobijedivši u obje utakmice u Denveru, a Murray se mučio. Šutirao je jako loše, pogodivši samo tri od 18 pokušaja, postigao je osam koševa i imao četiri izgubljene lopte. Nakon utakmice trener Timberwolvesa Chris Finch nazvao je Murrayeve postupke neoprostivim i opasnim, ali Murray nije dobio nikakvu kaznu tijekom utakmice.

Glavni sudac: Nismo vidjeli situaciju, pa zato nije kažnjen

U izvješću nakon utakmice glavni sudac utakmice Marc Davis rekao je: "Bio sam glavni sudac i nisam primijetio da je predmet na podu ili odakle je došao sve dok Karl-Anthony Towns nije poentirao u toj situaciji. Da smo bili svjesni da je došao s klupe, mogli smo pregledati snimku i kazna bi bila tehnički faul. Za izbacivanje iz utakmice morali biste odrediti da je predmet bačen namjerno izravno na nekoga, a ne bačen u frustraciji."

 

Pročitajte više