VIDEO Igrač kojeg je Guardiola platio 50 milijuna pokazao srednji prst navijačima

Foto: EPA

KALVIN PHILLIPS (28) vjerojatno je najveći promašaj u karijeri Pepa Guardiole. Na ljeto 2022. godine za njegov transfer u Manchester City platio je Leedsu 50 milijuna eura, a on se nimalo nije iskazao. Od dolaska u klub odigrao je samo 31 utakmicu, a ove sezone je do zime skupio samo četiri nastupa pa je bilo jasno da mu je bolje tražiti novu sredinu. Veznjak je u siječnju otišao na posudbu do kraja sezone u West Ham, za što je londonski klub platio sedam milijuna eura.

Međutim, ni u Londonu se nije nametnuo. Do sada je nastupio u deset utakmica, ali startao je u samo četiri i skupio ukupno 304 minute na terenu. Navijači West Hama su ga označili glavnim krivcem za nevjerojatan poraz protiv Newcastlea (4:3) u utakmici koja je odigrana jučer. On je ušao u igru u 69. minuti, kada je West Ham vodio 3:1, a Phillips je prvo skrivio kazneni udarac u 77. minuti i potom bio krivac za još jedan primljeni gol u završnici.

Navijači su ga vrijeđali, a on im je pokazao srednji prst

Čak ga je i trener West Hama David Moyes neizravno optužio kao krivca za poraz. "Pokušali smo dodati još jednog veznog igrača i nismo željeli da nam priđu na gol zaostatka. Ta odluka nije uspjela", izjavio je Moyes.

Nakon utakmice, Phillipsa su vrijeđali navijači ispred stadiona dok je ulazio u klupski autobus. Jedan navijač dobacio mu je riječ "beskoristan", na što je odgovorio pokazavši mu srednji prst. Nastavlja se tako strmoglavi pad igrača koji je doveden u City kao zvijezda prijelaznog roka, a sada je uoči Eura izgubio i status u reprezentaciji Engleske te nije bio pozvan na posljednje okupljanje.

 

Pročitajte više