VIDEO Ivanušec pola minute nakon ulaska sjajno asistirao za pobjedu prvaka Nizozemske

Screenshot: SportKlub

LUKA IVANUŠEC (25) sjajnom je asistencijom samo minutu nakon ulaska u igru donio pobjedu aktualnom nizozemskom prvaku Feyenoordu (2:0) protiv gradskog rivala Sparte u 21. kolu Eredivisie. Feyenoord na drugom mjestu za liderom PSV Eindhovenom zaostaje deset bodova.

Domaćin je poveo u 57. minuti golom Davida Hancka iz jedanaesterca, a šest minuta kasnije je Lutsharel Geertruida na savršenu asistenciju hrvatskog reprezentativca povećao na 2:0. Bio je to praktički prvi Ivanušecov dodir s loptom.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ IVANUŠECOVU ASISTENCIJU

Ivanušec je ljetos prešao iz Dinama u Feyenoord uz odštetu od 7.8 milijuna eura. Lijevo krilo kojeg je Dinamo 2019. kupio od Lokomotive za 3 milijuna eura je za četiri godine u Dinamu u 175 utakmica postigao 37 i namjestio 20 golova.

Reprezentativac Hrvatske je u Feyenoordu krenuo odlično, s golom i asistencijom u prve dvije utakmice, ali je onda propustio pet mečeva zbog ozljede ligamenata. Nakon toga je češće rezerva nego prvotimac. Tako je bilo i protiv Sparte, ali je i tako uspio efektno namjestiti gol. Za Feyenoord u 19 nastupa ima 1 gol i 3 asistencije. 

Pročitajte više