Video - "Jesi li ti sudac ili lopov?": Ovrebo bježao od pobješnjelog Drogbe

UZ ANDREASA Iniestu, strijelca izjednačujućeg pogotka za Barcelonu u trećoj minuti sudačke nadoknade, koji je španjolskog predstavnika odveo u Rim, u finale protiv Manchester Unieda, središnja figura dvoboja na Stamford Bridgeu bio je norveški sudac Tom Henning Ovrebo, koji je u nekoliko navrata mogao i trebao dosuditi jedanaesterac za domaćine pri njihovom vodstvu 1:0, kao i u drugom dijelu nakon Piqueovog igranja rukom.

Na svoj je način pogreške Norvežanina doživio Didier Droga.

Igrao je do 72. minute, kada ga je Guus Hiddink povukao s terena. Svojim je gestikulacijama davao do znanja koliko je nezadovoljan odlukom svog trenera.

No, pravi šou je Drogba sačuvao za san kraj. Točnije, nakon što je Ovrebo već označio završetak dvoboja. Drogba je potpuno izgubio kontrolu te žestoko i neprekidno prigovarao sucu. Jedino Ovrebø i njegovi pomoćnici mogu znati što je sve "sasuo".

No, nakon što su ga zaštitari i njegov trener nekako uspjeli odvojiti od Ovreba, koji je Drogbi pokazao samo žuti karton, stasiti je centarfor ''ludilo'' podijelio s TV kamerom, urlajući:

"Sudac je blamaža, sudac je sramota!"

Komentatori Sky Sportsa bili su prisiljeni ispričati se gledateljstvu na neugodnostima.

Tu se poludjeli napadač Obale Bjelokosti nije zaustavio. Verbalno-fizički rat s Ovredom nastavio je u tunelu. Jedan od svjedoka ispričao je Sunu da je Drogba urlajući išao za sucem sve dok ovaj nije zastao.

"Tada mu se Drogba unio u lice i nastavio vikati; Ovo je jebena sramota! Nemaš poštovanja, pa ovo je nemoguće. Ne, ovo se ne događa...."

Drogba je scenu upotpunio šaketanjem oko prestravljenog Ovrebovog lica, udarajući u zid. Sudac je, piše Sun, ostao bez teksta. Drogbi se ubrzo pridružio i Ballack, pa je Ovrebo požurio natrag na teren kako bi izbjegao daljnji sukob.

S bolnom grimasom na licu o utakmici je pričao i Bosingwa:

"Sudac je bio potplaćen. Ne znam zapravo da li je to bio sudac ili lopov! Nemam riječi kojima bih opisao tu osobu na terenu koja je vodila utakmicu. Svi smo jako tužni, ali moramo visoko uzdignuti glave. O Barceloninom golu nemam što reći, sudac nam nije dosudio nekoliko jedanaesteraca i to je odlučilo. Taj sudac više nikada ne bi smio suditi!"

Ovrebo priznao greške

Britanski tabloid tvrdi da je Ovrebø predstavnicima UEFA-e na utakmici priznao da je radio ''izrazite pogreške'' na Stamford Bridgeu.

U svakom slučaju, Drogbu sigurno čeka kazna UEFA-e, koja bi mogla biti i dosta teška, špekuliraju engleski i europski mediji. Chelseajev menadžer Guus Hiddink stao je u obranu svog napadača:

"Potpuno razumijem Drogbinu reakciju, bio je pun adrenalina i emocija. Stojim iza njega. Ovakve bi utakmice morali suditi vrhunski europski suci s iskustvom iz najjačih liga kao što su španjolska, talijanska, engleska ili njemačka - rekao je, između ostalog, Hiddink.

Chelseajev kapetan John Terry ponudio je svoje viđenje.

"Niti jedan igrač nije napravio niti jednu značajnu pogrešku u dvije utakmice. Sudac je u samo jednoj utakmici napravio pet ili šest velikih grešaka zbog kojih nas više nema u natjecanju."

I Terry se zauzeo za svog suigrača Didiera Drogbu.

"Poptuno stojim iza njega. Sudac je taj koji bi treba biti kažnjen"

D.R./Totalsport
Foto: AFP, The Sun
 

Pročitajte više