VIDEO Jokić 50. Sombor doubleom nanio Bostonu prvi domaći poraz nakon 27 utakmica

Foto: Profimedia

BOSTON CELTICSI nakon 20 uzastopnih pobjeda kod kuće, što im je najbolji start sezone u povijesti, izgubili su od Denver Nuggetsa 102:100. Branitelji naslova NBA prvaka tako su prekinuli Bostonov niz od 27 domaćih pobjeda, ako se pribroje i utakmice iz osnovnog dijela prošle sezone.

Nikoli Jokiću nedostajala je jedna asistencija do novog triple-doublea, koji bi mu bio 118. u NBA karijeri. Tako je ostvario jubilarni 50. Sombor double, kako se u čast njegova rodnoga grada naziva takav učinak, završivši s 34 poena, 12 skokova i devet asistencija. Ali njegov najgenijalniji potez na sinoćnjoj utakmici ne vidi se u statistici.

Navukao dva igrača Bostona na pogrešku

Aaron Gordon je 17 sekundi prije kraja pri vodstvu Denvera imao dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, a drugo promašio, no zbog Jokićeva poteza trebao je dobiti priliku za ponavljanje da suci nisu pogriješili.

Dok se Gordon spremao izvesti drugo bacanje, Jokić je fintirao da već kreće na skok, na što su ga Jaylen Brown i Kristaps Porzingis krenuli zagraditi i zakoračili u reket prije nego što je igrač Denvera ispustio loptu iz ruku.

Gordon je promašio, a Brown lagano došao do skoka, ali suci su zaustavili igru zbog preranog ulaska u reket, no umjesto da Gordonu daju novi pokušaj, suci su označili podbacivanje zbog obostranog ulaska u reket, iako je Jokić samo trznuo dvojicu Celticsa, a sam nije iskoračio.

U svakom slučaju, Nuggetsi su zbog njegova poteza barem dobili priliku doći do novog posjeda podbacivanjem, ali Celticsi su uhvatili loptu i pozvali time-out prije napada za izjednačenje ili pobjedu. Tatum je sam preuzeo odgovornost, ali iz teške situacije nije pogodio i Celticsi su doživjeli prvi domaći poraz sezone.

Boston i dalje prvi na Istoku

Tatum je završio s 22 poena, Porzingis s 21, a Derrick White s 24 je bio prvi strijelac Celticsa. Tatum i Jaylen Brown kombinirano su iz igre gađali samo 15/43. Jamal Murray za Nuggetse je zabio 35 poena, jedan više od Jokića. 

Unatoč prvom domaćem porazu, Celticsi su i dalje uvjerljivo vodeći na Istoku s omjerom 32-10 te ih se smatra prvim favoritima za predstavništvo te konferencije u velikom finalu. Nuggetsi su treći na Zapadu s 29-14, iza Minnesote (30-11) i Oklahoma Cityja (28-13).

Pročitajte više