Video - Josh Childress za Index: Koriste mi Vujčićevi savjeti o europskoj košarci



NAJSKUPLJI igrač Olympiacosa Josh Childress za Index je pričao o svojim dojovima u Europi, te naglasio da nije tu radi "one man showa". Na početku razgovora komentirao je tijesnu pobjedu svog kluba, u koju je ugradio 14 koševa i pet skokova.

"Očekivali smo tešku utakmicu, takva je i bila. Važno je da smo uspjeli osvojiti bodove, nije važno na koji način je to ostvareno. I prošle sezone smo ovdje izgubili, osobno također imam određenih poteškoća na ovom parketu", pričao je Childress nakon utakmice. Nisu bili daleko od poraza:

"Ne bi svijet propao, no jasno je da bi si otežali put na Final Four, koji ima posebno mjesto među prioritetima sezone. Ovako možemo s većom mirnoćom dočekati posljednje utakmice u skupini", dodaje Childress, koji je ostavio zapažen trag, iako nije briljirao. Naglasio je na njegov zadatak nije uveseljavati publiku, nego "šljakati" za momčad.

Jednom je na alley oop asistenciju Teodosića atraktivno zakucao, djeluje kao da se na terenu odlično razumiju.

"Volim igrati s njim jer je inteligentan igrač i zna predvidjeti tvoje pokrete. Moj zadatak nije svaku utakmicu biti prvi strijelac, podredio sam se momčadi i radi što trener od mene traži", nastavlja najskuplji igrač Olympiacosa. Vjerojatno nema ništa protiv niti igranja s Vujčićem.


"On je iskusan igrač koji je u Europi ostavio dubok trag. Meni koriste njegovi savjeti pri aklimatizaciji na košarku ovdje. Vjerujem da sam taj period prošao, no svaka utakmica nosi novo iskustvo".

Nekadašnji igrač Atlanta Hawksa na kraju je zaključio:

"Ulazimo u najvažniji dio sezone i sad moramo biti koncentrirani. Vjerujem da imamo kvalitetu za osvajanje trofeja u svim natjecanjima u kojima nastupamo, to moramo potvrditi igrama na parketu".

Pročitajte više