Video - Jurić se vratio u porazu Genove, Slavia iznenadila Valenciju

DEFENZIVNI vezni nogometaš hrvatske reprezentacije Ivan Jurić vratio se na travnjake u utakmici 3. kola skupine B Europa lige u kojoj je njegova Genoa poražena na gostovanju kod Lillea

Jurić je bio van travnjaka posljednjih mjesec i pol dana zbog ozljede kolateralnog ligamenta desne noge, a iako je bilo najavljivano da bi mogao nastupiti prošlog vikenda u 8. kolu talijanskog prvenstva protiv Intera (domaći poraz Genoe 0:5), vratio se nastupima upravo protiv Lillea odigravši svih 90 minuta.

Lille je od početka bio dominantna momčad na travnjaku, a bolju je igru okrunio tek u 38. minuti golom Ludovica Obraniaka. U nastavku su Francuzi nastavili pritiskati gol Genoe, te su do kraja golovima Roberta Vitteka i Edena Hazarda skočili na sam vrh ljestvice.

U drugoj utakmici B skupine Valencia na Mestalli nije uspjela slomiti otpor praške Slavije, te je dvoboj završio podjelom bodova 1:1. Štoviše, Slavia je i vodila golom Ristea Naumova iz 27. minute, a izjednačio je David Navarro u 63. minuti.

Od 76. minute je praška momčad igrala s igračem manje (crveni karton Ragueda), ali to domaći nisu znali iskoristiti, pa su na kraju i sami završili dvoboj s igračem manje nakon isključenja Davida Ville (85. minuta).

U utakmicama skupine C Hapoel je u Tel Avivu uvjerljivo pobijedio bečki Rapid (5:1) u čijim je redovima hrvatski napadač Nikica Jelavić odigrao svih 90 minuta. U najboljoj je prilici Jelavić bio u 35. minuti kod rezultata 1:1, ali je njegov udarac glavom zaustavila vratnica.

Škotski gigant Celtic je i nakon trećeg kola Europa lige ostao samo s jednim bodom na kontu. Poražen je na svom Celtic Parku od HSV-a 1:0, a jedini gol djelo je talentiranog mladog švedskog napadača Marcusa Berga.


U skupini D Sporting je nastavio sjajan niz: i u trećoj utakmici upisao je treću pobjedu. Ovoga je puta slavio kod Ventspilsa 2:1 golovima Miguela Velosa i Joao Moutinha. Jedini gol za latvijsku momčad zabio je Juris Laizans iz jedanaesterca.

U drugoj odigranoj utakmici Hertha je nastavila sa svojim mizernim igrama ove sezone, te je poražena u Berlinu od Heerenveena 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Hernan Losada u 36. minuti, a na kraju su oba sastava dočekala posljednji sučev zvižduk s igračem manje nakon što su crvene kartone zaradili Patrick Ebert (Hertha, 90. minuta) i Janmaat (Heerenveen, 76. minuta).

Europa liga, 3. kolo:

Skupina B

Lille - Genoa 3:0 (Obraniak 38, Vittek 63, Hazard 84)

Valencia - Slavia 1:1 (Navarro 63 / Naumov 27)

Redoslijed: 1. Lille 7, 2. Valencia 5, 3. Genoa 3, 4. Slavia 0

Skupina C

Celtic - HSV 0:1 (Berg 63)

Hapoel Tel Aviv : Rapid 5:1 (Dober 30:ag, Mentešašvili 54, Shechter 59, Vermouth 69, Lala 90 / Hofmann 32)

Redoslijed: 1. Hamburg 6, 2. Hapoel 6, 3. Rapid 4, 4. Celtic 1.

Skupina D

Hertha - Heerenveen 0:1 (Losada 36)

Ventspils - Sporting Gijon 1:2 (Laizans 64 / Veloso 6, Moutinho 85)

Redoslijed: 1. Sporting 9, 2. Heerenveen 4, 3. Ventspils 2, 4. Hertha 1

Pročitajte više