Video: Lakić ponovno pokazao mišiće, Bayern se približio Europa ligi

NOGOMETAŠI Kaiserslauterna proslavili su 1:0 pobjedu u Gelsenkirchenu kod Schalkea pogotkom Srđana Lakića iz 41. minute.

Lakić je u 31. kolu ponovno je pokazao mišiće suparniku i publici postigavši pogodak vrijedan tri boda lijepim udarcem s nekih dvanaest metara nakon dodavanja s lijeve strane. Lakiću je pogodak bio četrnaesti prvenstveni u ovoj sezoni. Pobjeda je, pak, bila treća gostujuća za Kaiserslautern u nizu. Trenutačno su na 40 bodova i njihov se ostanak u elitnom društvu njemačkog nogometa čini sve izvjesnijim.

Lakić je igrao do 76. minute, a Stiven Rivić od 84. za Kaiserslautern.

Ponovno je došlo do smjene na trećem mjestu ljestvice koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Tri je boda osvojio Hannover još u petak, a dan kasnije i dočekao remi Bayerna kod Eintrachta. Završilo je 1:1 nakon što je Mario Gomez u 89. iz penala poništio uvodno vodstvo domaćina. Najboljem strijelcu Bundeslige gol je bio 23. ovosezonski, no ono važnije, Bayern je ponovno u redoslijedu ljestvice koji nudi "samo" Europa ligu.

Mladen Petrić (svih 90 minuta) svjedočio je 3:0 porazu HSV-a kod Stuttgarta.

Bayer je s 2:1 bio bolji od Hoffenheima, potvrdivši prednost pred Hannoverom na drugome mjestu.

Lakić: Zaslužena pobjeda, odigrali smo pametno

"Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu, ali još uvijek nismo ostvarili i cilj", kazao je nakon utakmice koju je riješio svojim pogotkom Srđan Lakić.

Svojim četrnaestim bundesligaškim golom sezone četvrti je strijelac njemačkog nogometnog prvenstva "potpio" Schalke u Gelsenkirchenu.

Utakmicu koja je završila 1:0 prokomentirao je riječima:

"Važna pobjeda, sretni smo zbog nje i zbog tri osvojena boda. Ipak, još nismo ostvarili cilj, pred nama su još tri utakmice. Ponosan sam na momčad, jer smo pobjedu izborili pametnom igrom. Pokazali smo se u dobrome svjetlu i zasluženo slavili."



 

Bundesliga, 31. kolo:

Bayer – Hoffenheim 2:1 (Kadlec 40, Vidal 51 / Sigurdsson 28)

Eintracht – Bayern 1:1 (Rode 54 / Gomez 89-11m)

Schalke – Kaiserslautern 0:1 (Lakić 41)

St. Pauli – Werder 1:3 (Bartels 29 / Thorandt 50-ag, Pizarro 73, 75)

Stuttgart – HSV 3:0 (Cacau 6, 88, Gentner 79)

Kasnije:

Borussia (M) – Borussia (D)

Redoslijed: 1. Borussia (D) 69 (-1), 2. Bayer 64, 3. Hannover 57, 4. Bayern 56, 5. Mainz 48...

Pročitajte više