LIGE PETICE

VIDEO Legenda se vratila, uzela traku i majstorskom partijom odlučila ludu utakmicu

Foto: Profimedia

ALEXANDRE LACAZETTE vratio se ovog ljeta u Lyon, klub u kojem je ponikao, a kasnije i stekao status legende s 203 službena nastupa i čak 100 zabijenih pogodaka. Odmah u prvoj utakmici, na otvaranju nove sezone Ligue 1 protiv Ajaccioa, s trakom na rukavu, pokazao je da će biti pojačanje.

Već u 12. minuti namjestio je pogodak koji je postigao Tete i doveo Lyon u vodstvo, a onda je 12 minuta kasnije i sam postao strijelcem. Izveo je kazneni udarac i bio precizan pored nemoćnog golmana Ajaccioa. Ipak, tek nakon ta dva gola slijedili su događaji koji su obilježili utakmicu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK TETEA I OVDJE ZA POGODAK LACAZETTEA

Posebna priča je 27. minuta i vrlo grub prekršaj kojim je golman Lyona Anthony Lopes nokautirao protivnika u kaznenom prostoru. Mounain El Idrissy je pao nakon žestokog sudara i ostao ležati, a sudac je odmah izvadio crveni karton i isključio golmana domaće momčadi. Lopes se žalio na tu odluku, njegovi suigrači su protestirali, ali nisu uspjeli promijeniti po svemu opravdanu odluku suca. 

Dva crvena kartona u ludoj utakmici

Da stvari budu gore za Lyon, koji je do tog trenutka vodio 2:0 golovima Tetea i Alexandrea Lacazettea, suđen je i kazneni udarac koji je nekoliko minuta kasnije, kad su se smirile tenzije, bez većih problema realizirao Thomas Mangani. Zamjenski vratar Lyona, Remy Riou nije ga uspio zaustaviti.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CRVENI KARTON LOPESA TE OVDJE ZA CRVENI KARTON HAMOUME

Kako utakmica ne bi bila dosadna ni u drugom dijelu pobrinuo se napadač Ajaccioa Romain Hamouma koji je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Ipak, promjene rezultata više nije bilo.

Pročitajte više