Video: Mađarski dizač utega završio u bolnici nakon stravične nezgode

MAĐARSKI dizač utega, inače 33 prema svjetskom poretku, Janos Baranyai završio svoje natjecanje na Olimpijskim igrama nakon što je prilikom pokušaja da digne kilažu od 148 kilograma doživio strašnu nezgodu.

U natjecanju do 77 kilograma  Baranyaiju je prilikom izbačaja utega popustila lijeva ruka da bi mu se potom izvrnula nadlaktica. "Teret" je bio pretežak i popucali su mu ligamenti u zglobu lakta.

Neposredno prije Mađar je bez većih problema uspio svladati teret od 140 i 145 kilograma. 

Mađarski dizač utega pao je na pod, a od bolova se počeo tresti i plakati nakon čega je hitno prevezen u pekinšku bolnicu.

Mađar izgubljen do kraja godine

"Došlo je do dislokacije zgloba lakta, ali kosti nisu slomljene. U bolnici su mu odmah namjestili lakat, a Janos je izgubljen do kraja sezone", rekao je nakon stravične nezgode Tamas Feher koji vodi mađarsku selekciju dizača utega.

Bizarna nesreća dogodila se pred mnogobrojnim gledateljstvom koji su ostali zatečeni viđenim prizorom, a niti suci nisu ostali imuni na nesreću koja je zadesila Mađara.

"Bio je to užasan prizor i Mađar sigurno neće biti sposoban od kraja godine dizati utege. Svi smo ostali zaprepašteni", rekao je Benny Johansson tehnički koordinator natjecanja u dizanju utega.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više