Esport

VIDEO Majstor s Carlosom u FIFA-i ponovio njegov genijalni slobodnjak

Screenshot: Reddit

U utorak, 3. lipnja 1997. godine, Roberto Carlos je na otvaranju prijateljskog turnira Tournoi de France u utakmici između Brazila i Francuske postigao jedan od najljepših pogodaka svih vremena. Kasnije je i sam priznao da nije siguran kako je zabio taj slobodnjak. Jedan igrač je u FIFA-i 19 koristeći upravo Roberta Carlosa uspio zabiti gotovo identičan slobodnjak i 32 godine kasnije podsjetiti nas na velikog Brazilca i njegov top u nozi.

>Hoće li Euro 2020. spasiti novu FIFA-u?

"Samo sam je udario i ušla je", rekao je Carlos za svoj nevjerojatni pogodak. Nakon što je Brazilcima dosuđen prekršaj na 35 metara od protivničkog gola, Carlos je namjestio loptu te je uzeo zalet gotovo do polovice igrališta. U svom karakterističnom stilu se zaletio i opalio vanjskim dijelom lijeve noge. Lopta je obišla živi zid i ušla uz samu desnu vratnicu protivničkog gola. Reakcija Bartheza je izostala jer i je on smatrao da će lopta otići van okvira.

Godinama nakon pogotka fizičari su objašnjavali kako je Carlos postigao nevjerojatan pogodak. Brzina lopte, odstupanje od direktne putanje i slično. Čisto sumnjamo da ćemo u stvarnom životu svjedočiti još kojoj takvoj golčini, ali zato možemo u FIFA-i 19. 

U prikazanom videu udaljenost lopte od gola je pet metara kraća nego što je to bio slučaj te 1997. i golman u igri je paradom pokušao doći do lopte, ali nije uspio. Osim nešto kraćeg zaleta, svi ostali detalji iznimno podsjećaju na Carlosov slobodnjak. Uživajte.

I scored Roberto Carlos's famous free kick from r/FIFA

Pročitajte više