Video - Mandžukić u momčadi kola: Dugo sam bio razočaran, napokon igram na svojoj poziciji

"MARIO MANDŽUKIĆ dobio je sms-poruku s dobrim željama od Edina Džeke kada je počeo razvijati svoj golgeterski talent. Dugo je vremena Hrvat bio smatran pogrešnom kupnjom sportskog direktora Dietera Hoeneßa".

"Nije Džeko bio jedini koji je vjerovao u sedam milijuna eura vrijedno pojačanje Wolfsburga", piše njemačka novinska agencija DPA. "Znao sam da će moje vrijeme doći", kazao je Mandžukić koji je s dva gola pomogao momčadi svladati Köln 4-1 u uskršnjoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige.

"Bili su to njegovi četvrti i peti pogoci. Sve ih je postigao u posljednja četiri kola a razlog njegove "eksplozije" vrlo je jednostavan. Hoeneß i bivši trener Steve McClaren na Mandžukića su gledali kao na krilnog napadača. "Sada mogu reći da sam dulje vrijeme bio razočaran. Nisam dobivao priliku zaigrati na svojoj najboljoj poziciji", iskreno će hrvatski reprezentativni napadač.

Tek je pod Felixom Magathom dospio s Grafiteom na poziciju centralnog napadača. "Sretan sam što je on ovdje", zaključuje Mandžukić. "Dokazao je da je na tom mjestu najbolji", objasnio je i Magath "eksploziju" svog hrvatskog nogometaša.

Inače, odličan nastup u 31. kolu njemačkog prvenstva donio je hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću premijerno pojavljivanje u momčadi kola prema izboru portala Goal.com. Igrač koji je donedavno promatran kao jedan od najvećih promašaja Bundeslige, natjerao je svoje kritičare da se preispitaju. S nova dva gola, broj golova na kontru podigao je na pet", spominje se.

Pročitajte više