Video - Mourinhu se osvetio kukavičluk: Protiv Messija se ne može ni sa sedam mesara

BARCELONA je golovima čudesnog Lionela Messija pregazila Real na Santiago Bernabeu, došavši tako sasvim nadomak finala. Nije to bila ni sjena Reala otprije nekoliko dana iz finala Kupa kralja, dok su Katalonci odigrali jednu izvanrednu utakmicu, od prve do posljednje minute postavivši se na terenu kao dominanta sila s nevjerojatnih 72 posto posjeda lopte.

Susret je nedvojbeno presudilo isključenje Portugalca Pepea u 69. minuti, a mnogi će reći da je njemački arbitar Wolfgang Stark preoštro sankcionirao neoprezni start Realova braniča. Mourinho će tako opet moći na sav glas psovati i okrivljavati suđenje, no to neće umanjiti sramotu kraljevskog kluba na Santiago Bernabeu, gdje je 80 tisuća ljudi moralo gledati Madriđane u mišjoj rupi. Katastrofalan je podatak da su igrači Reala uputili samo jedan udarac u vrata Victora Valdesa i to pred kraj prvog dijela, u vidu dalekometnog pokušaja Cristiana Ronalda.

Mourinho je nedvojbeno najveći taktički genijalac u posljednjih dvadeset godina, međutim dojam je da je večeras ipak pretjerao. Čak sedam defenzivaca poslao je na teren pa je tako stoper Pepe zaigrao kao zadnji vezni, uz Diarru i Xabija Alonsa. Jedini ofenzivci u sredini terena bili su Di Marija, Oezil, a praktički jedini napadač Cristiano Ronaldo. Premalo je to da se zaprijeti Barceloni i svakako je preskromno za predstavu najslavnijeg kluba svijeta na svojoj pozornici.


Portugalac se nažalost nasukao na valjanu teoriju kako se Barcelonu ne može nadigrati i proći u dvije utakmice. Zaigrao je kukavički na Bernabeu, nadajući se remiju bez golova s kojim bi na Nou Campu krenuo na sve ili ništa. To mu se osvetilo i sada može samo razmišljati kako čelnicima kluba objasniti ovu sramotu. Do jučer je bio veliki genijalac koji je slomio Katalonce u Valenciji, a danas je još jedan u nizu gubitnika, koji su morali stisnuti ruku Pepeu Guardioli.

Prvo poluvrijeme nogomet u drugom planu

Kratko se osvrnimo na događanja u Madridu. U vrlo nervoznoj utakmici s gomilom prekršaja, naguravanja, svađa i tri crvena kartona, Barcelona je prva zaprijetila. Prvo preko Davida Ville, čiji je udarac završio tik pored Casillasova gola, a onda i preko Xavija, čiji je udarac pak nakon proigravanja Messija sjajno zaustavio Casillas. Istaknimo kako je nakon što je sudac Wolfgang Stark označio kraj prvog dijela došlo do naguravanja na ulasku u tunel, u kojem je crveni karton dobio rezervni vratar gostiju Jose Pinto.

Rasplet polufinala usmjerio je u drugom dijelu žuti karton Ramosa, zbog kojeg neće moći igrati u uzvratu te crveni karton Pepea. Igrača više Barcelona je iskoristila vrlo brzo, kada je Ibrahim Afellay u 75. minuti projurio je po desnoj strani pored nemoćnog Marcela i gurnuo loptu u sredinu gdje je Messi s pet metara načeo Realovce. Deset minuta kasnije njegov slalom i zgoditak označili su veliko slavlje igrača Barcelone koji su tako ipak dokazali da im trenutno nema premca na Starom kontinentu Uzvrat na stadionu Camp Nou, na kojem će Real pokušati napraviti nemoguće, na rasporedu je sljedeći utorak.

Casillas primio gol nakon 526 minuta, Messi zabio 52. ovosezonski zgoditak

Lionel Messi večeras je postigao svoj 51. i 52. pogodak ove sezone, posebno genijalan bio je drugi pogodak nakon slaloma kroz madridsku obranu u Maradoninu stilu. Dosad mu to nije uspjelo niti u jednome od šest polufinalnih dvoboja koliko je igrao. S ukupnim brojem od 11 pogodaka izvjesno je da će i ove sezone postati najbolji strijelac Lige prvaka. Taj je naslov osvajao u dvjema prethodnim sezonama.

Real Madrid posrnuo je pak na svom travnjaku prvi put ove sezone u Ligi prvaka, i ne samo to: u pet dosad odigranih utakmica na Santiago Bernabeuu zabili su Madriđani 15 golova bez da su ijedan primili. Iker Casillas svoju je domaću seriju bez primljenog gola tako završio nakon 526 minuta nesavladivosti. Mourinhova momčad ovim porazom također nije uspjela ponoviti rekord AC Milana iz sezone 1992./93. Momčad Arriga Sacchija nije primila niti jedan gol te sezone na svom stadionu kroz čitavo natjecanje.

Pročitajte više