VIDEO Musa je krenuo pod koš, uslijedila je blokada kakva se rijetko viđa

Foto: Screenshot

KOŠARKAŠI Reala pobijedili su Dallas Maverickse u prijateljskom susretu igranom u Madridu. Utakmica je prošla u revijalnom tonu, a madridska publika dobila je priliku ponovno vidjeti i pozdraviti svog nekadašnjeg junaka, danas NBA zvijezdu Luku Dončića.

Dončić je od 2015. do 2018., kada su ga kao trećeg na draftu izabrali Mavericksi, igrao za Real. Tada još kao tinejdžer pomogao je španjolskom timu osvojiti naslov u Euroligi, pri čemu je kao 19-godišnjak bio proglašen najkorisnijim igračem natjecanja i najkorisnijim igračem Final Foura.

Nevjerojatna blokada

Njegov povratak u Madrid sveo se na pet minuta igre, što je iskoristio za devet poena nakon što je pogodio tri trice. Ono što je za mnoge bio potez večeri, na svom je profilu na društvenoj mreži X podijelila i NBA liga. Glavnu ulogu imao je Dante Exum, Australac koji je u karijeri igrao za Utah Jazz, Cleveland Cavalierse, a potom, prije povratka u NBA ligu, za Barcelonu i prošle sezone za beogradski Partizan.

On je u trećoj četvrtini utakmice ispod svog koša dočekao Realovu zvijezdu Džanana Musu koji je tražio način kako da pogodi za dva poena. Exum ga je uspio blokirati laktom.

Exum caught it with his elbow 🤯 https://t.co/ah1o0SFgZ5 pic.twitter.com/k44sLSOmjF

Inače, za Maverickse je najviše zabio Tim Hardaway Jr., 21 koš, dok je Exum dodao 13 uz devet uhvaćenih lopti. Real su do pobjede vodili Facundu Campazzo s 20 poena, šest skokova i osam asistencija, Sergio Llull s 19 i Guerschon Yabusele s 18 poena i devet skokova.

Pročitajte više