LIGE PETICE

VIDEO Najbolja liga i najgori suci na svijetu

Foto: Gulliver / Getty Images

CARDIFF CITY i CHELSEA u 32. kolu Premier League igrali su utakmicu s ogromnim ulozima.

Domaćin se grčevito bori za prvoligaški opstanak, a Chelsea se jednako očajnički trudi osigurati Ligu prvaka iduće sezone. 

Cardiff je poveo 1:0 u 46. minuti golom Victora Camarase, a sedam minuta kasnije morao je dobiti najveću priliku za poduplanje vodstva. 

Ali sudac Craig Pawson, koji na dresu ima znak FIFA-e, tada je propustio dosuditi penal nakon očitog prekršaja Rüdigera nad Morrisonom u kaznenom prostoru gostiju. 

Chelsea je u 84. minuti izjednačio golom Azpilicuete koji je evidentno bio u zaleđu, ali suci ni to nisu vidjeli. Na kraju je Chelsea do nezaslužene pobjede 2:1 došao golom Loftus Cheeka u sudačkoj nadoknadi. 

Cardiff je brutalnim porazom ostao u zoni ispadanja, pet bodova ispod crte. Zato je njihov trener Neil Warnock s pravom  bjesnio nakon utakmice:

"Teško je. Toliko sam ponosan na svoje igrače, a toliko su me razočarale suci. Vrijeme je za VAR. Tri tjedna smo se pripremali za ovaj meč, a onda smo izgubili zbog odluka sudaca. Njima kao da nije jasno koliki je ulog. Da sam navijač Burnleya ili Brightona, bio bih sada vrlo sretan. Nije naša greška što suci ne vide neke stvari.

Ono je bio najočiglednije zaleđe ikad, kao i što je penal bio čist. Imamo najbolju ligu, a i najgore suce na svijetu. Na ovom nivou ne bi se trebale raditi ovakve greške. Ne radim sa 70 godina da bi se ovo dogodilo. Nemam riječi. Moji igrači se osjećaju kao da su dobili udarac u glavu. A to nije prvi put, ovo nismo zaslužili."

Snimku nevjerojatnih sudačkih grešaka na štetu Cardiffa pogledajte ovdje

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više