navijači

VIDEO Navijači kijevskog i zagrebačkog Dinama zajedno skandirali "ubij Srbina"

Foto: Screenshot Twitter

DINAMO KIJEV i Zorja odigrali su u subotu 1:1 u ligaškom dvoboju prvenstva Ukrajine, ali s te utakmice procurio je zanimljiv video.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se snimka zajedničkog navijanja navijača kijevskog kluba i pripadnika Bad Blue Boysa. Na snimci se vidi kako vođa navijanja pozdravlja goste iz Hrvatske, koji se zatim dižu na ogradu na kojoj je bila postavljena hrvatska zastava.

''Obavještavam vas kako su došli momci iz Hrvatske, navijači Dinama iz Zagreba. Došli su kako bi nas podržali da se suprotstavimo ovim kurvama. Ako ne znate, oni su jako dobri prijatelji sa Srbima. Molim vas, podržite me i ponovite za mnom: 'Ubij Srbina''', rekao je vođa navijača kijevskog Dinama, prenosi Sputnjik.

U tom je trenutku cijela tribina počela skandirati isto. Zapalili su i baklje, svi su skakali i uzvikivali protiv Srba.

Blizak odnos između Boysa i navijača kijevskog kluba nastao je ponajviše zato što je znatan broj BBB-a, i općenito Hrvata, sudjelovao u ukrajinsko-ruskom ratu na strani Ukrajine. S druge strane, Rusi su u dobrim odnosima sa Srbijom, a velik broj Srba u istom je konfliktu bio u ruskim vojnim i paravojnim formacijama. Navijači kijevskog Dinama nedavno su zajedno s Boysima navijali za Dinamo u Plzenu kad je zagrebački klub nastupao u Europa ligi.

Pročitajte više