NEREDI U JAZINAMA

VIDEO Navijači Zadra: "Policija je maloljetnika tukla i cipelarila"

Screenshot: FB KK Zadar Fans

ZADAR je u subotu ugostio riječko Škrljevo u sklopu 21. kola HT Premijer lige u Jazinama.

Trebao je to biti veliki povratak u kultnu zadarsku dvoranu nakon 11 godina, a pretvorio se u horor prepun navijačkog divljanja i sukob između Tornada i policije.

Prekinuta je i utakmica nakon što su na tribinama upaljenje baklje i teren zasut papirima. Policija je uporabom sile ispraznila istočnu tribinu Jazina i potjerala tristotinjak pripadnika Tornada. To je trajalo pola sata, koliko je igra bila i prekinuta.

U konačnici je Zadar pobijedio Škrljevo s 86:75 u utakmici u kojoj je sport bio u sporednoj ulozi.

Policija izbacila Tornado iz Jazina. Prekinut susret nakon bakljade i tučnjave

VIDEO Policija počistila tribinu s 350 pripadnika Tornada

Nažalost, sukob policije i navijača nastavio se i izvan dvorane. Facebook stranica KK Zadar Fans objavila je video u kojem se vidi kako policijski službenici tuku i cipelare mladića za kojeg isti navode da je maloljetan.

"U prvom videu možete vidjeti kako dvojica policajaca pendrekom tuku i cipelare maloljetnu osobu koja bespomoćno leži na podu. U drugom videu možete vidjeti policajca koji hoda uz maloljetnu osobu i u jednom trenutku mu prilazi s leđa i pendrekom ga udara po glavi. Dodajmo kako je u drugom videu policajac ženskoj osobi koja je snimala video rekao, citiramo: 'esan ti reka da makneš taj mobitel', potom ju je uhvatio za ruku i gurnuo mobitel iz ruke", kazali su u objavi na Facebooku.

Kontaktirali smo PU Zadarsku u vezi ovog videa i rekli su nam da je istraga u tijeku te da će s konkretnim informacijama pravodobno obavijestiti javnost.

Pročitajte više