VIDEO NBA igrač postao viralni hit zbog reakcije na suce koji su mu ukrali pobjedu

Foto: Profimedia

LA CLIPPERSI provukli su se u Philadelphiji s pobjedom 108:107 protiv domaćih 76ersa, koji su se s potpunim pravom razljutili zbog ishoda jer suci u zadnjoj sekundi nisu označili očit prekršaj na njihovu igraču Kellyju Oubreu Jr., koji je potpuno izgubio živce, pokazivao na jednog po jednog suca i redom ih nazivao kujama.

Pet sekundi prije kraja pri vodstvu Clippersa od jednog poena razlike lopta je nakon podbacivanja na centru došla do Sixersa, a Oubre se sjurio po koš u utrci s vremenom. Na putu ga je, doslovno u posljednji tren, zaustavio Paul George, ali jasnim prekršajem. Suci se nisu oglasili i utakmica je završena.

VIDEO: Arena Sport

"Ti si kuja, ti si kuja, ti si kuja"

Domaći trener Nick Nurse i faulirani Oubre smjesta su otišli protestirati kod sudaca, a posebno je emotivan bio igrač koji ih je počastio uvredama, spominjući usput i neke članice njihovih obitelji, rekao što je imao, okrenuo se i otišao, a snimka je postala hit na društvenim mrežama.

VIDEO: Arena Sport

Suci su stoički istrpjeli uvrede i naposljetku priznali pogrešku jer je do kontakta zaista došlo prije isteka vremena, a ustanovili su i da George nije bio u vertikalnom položaju, nego se pomicao ulijevo. To ipak neće promijeniti ishod utakmice, a vjerojatno ni spasiti Oubrea od novčane kazne.

Zubac zabio 11 poena

Osim što se provukao s nelegalnim potezom u zadnjoj sekundi, George je bio najbolji strijelac Clippersa s 22 poena i 10 skokova, a Ivica Zubac doprinio je pobjedi s 11 poena, četiri skoka te po jednom ukradenom loptom i blokadom. Tyrese Maxey predvodio je Sixerse s 26 poena, a Oubre i Buddy Hield dodali su po 17.

Clippersi su tako uzvratili Sixersima za poraz u Los Angelesu četiri dan ranije i zadržali četvrto mjesto na Zapadu s omjerom 45-27, dok je Philadelphia pala na osmo mjesto Istoka s 39-34.

Pročitajte više