VIDEO Neviđena drama. Partizan je imao +14 i senzaciju...

Screenshot: SportKlub

NAJUZBUDLJIVIJU utakmicu Eurolige u dugo vremena odigrali su Olympiacos i Partizan u Pireju. Domaćin je pobijedio u nevjerojatnoj drami nakon produžetaka 98:94 iako je Partizan u trećoj četvrtini imao čak 14 koševa prednosti.

Utakmica puna velikih preokreta

Ali, bila je to utakmica puna velikih preokreta, pa je tako Olympiacos prosuo +12, koliko je imao prije poluvremena. No, početkom drugog dijela Alen Smailagić je zabio devet poena zaredom za preokret, koji je u trećem dijelu prerastao u spomenutu prednost Partizana, koja se činila nedostižnom. Međutim, tada je u Dvorani mira i prijateljstva nastao pakao u kojem su domaćini topili prednost gostiju.

Obradović je zvao time-out i dogovorio napad za pobjedu, ali...

Smailagić je pogodio tricu, pa se u zadnju minutu ušlo s Partizanovom prednošću od tri poena, ali 18 sekundi prije kraja Giannoulis Larentzakis slobodnim bacanjima donosi prednost Olympiacosu. Tada je Željko Obradović zvao time-out. Na njemu je odlučio prijeći na suparničku polovicu, što je značilo da ima 14 sekundi za napad i pobjedu.

Trica iz kuta sa sirenom

Loptu i odgovornost je preuzeo Partizanov kapetan Kevin Punter, ali je u driblingu na centru izgubio tenisicu, pa pao te izgubio loptu. Zatim je Larentzakis opet pogodio oba slobodna bacanja za tri koša prednosti domaćih, što je značilo da Partizanu za malo vremena zadnjeg napada igra samo trica. Nju je zabio James Nunnally i to najdramatičnije. Iz kuta, sa sirenom.

Tako se otišlo u produžetak, u kojem su također rivali bili izjednačeni, ali presudilo je par grešaka Partizana u napadu. 

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ VELIKU DRAMU
 

Pročitajte više