dinamo

VIDEO Niko Kranjčar održao emotivan govor na otkrivanju spomen-ploče Cici

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DINAMO je danas na Maksimiru na jednom od svojih pomoćnih terena otkrio spomen-ploču legendarnom Zlatku Cici Kranjčaru.

Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći Dinamov igrač svih vremena preminuo je 1. ožujka. Dinamo je nedavno vlasnicima svojeg "fan tokena" omogućio da glasuju po kojoj legendi će se zvati jedan od terena, a navijači su odlučili da on nosi ime Cice Kranjčara.

Na otvaranju spomen ploče bila je čitava Dinamova uprava, a riječ je dobio i njegov sin Niko koji je održao kratak, ali emotivan govor.

"Malo ću se našaliti pa reći da nisam dovoljno pametan da bih znao što reći u ovoj prilici. 'Hvala' mi nema smisla jer sam siguran da su se navijači, koji su glasali, vodili srcem i emocijama koje su imali prema tati, ali razmišljajući o ovom danu imam jednu veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u izboru. Ne samo njima nego i svim drugim legendama koje su stvarale temelje Dinama svojim nogometnim vrlinama, ali prije svega ljudskim", govorio je Niko na trenutke drhtava glasa pa nastavio:

"Hvala roditeljima, djedama i bakama koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli pokazati koliko su ti velikani nama značili. I, možda najbitnije od svega je to da mi, današnja generacija nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo sigurno ne bi bio ono što je danas i nikad ne bi smjeli otići u zaborav. Siguran sam da neće. Za kraj, siguran sam da će neke nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima, a da ćemo ih mi ponosno prenositi na druge generacije."

Cico Kranjčar bio je u Dinamu od 1966. kao junior do 1983. kao senior te je odigrao 261 utakmicu i zabio 98 golova. Vodio je Dinamo do legendarnog naslova prvaka 1982. godine, a u plavom dresu osvojio je i kup Jugoslavije 1980. i 1983. godine. Nakon toga je otišao u bečki Rapid u kojem je igrao od 1983. do 1990. te je u 201 nastupu upisao 106 golova.

Njegov sin Niko je kao klinac igrao u Rapidu i Dinamu, a u prvoj momčadi bio je od 2001. do 2005. kad je senzacionalno otišao u Hajduk nakon neslaganja s klupskom upravom.

 

Pročitajte više