Video: Njemice primile prvi gol na SP-ima od 2003., gledalo ih dvostruko više ljudi od Vettela

NJEMAČKA reprezentacija primila je u nedjelju u otvarajućoj utakmici SP-a za nogometašice prvi gol na svjetskim prvenstvima od 2003. godine.

Dvostruke uzastopne braniteljice naslova savladale su na otvaranju natjecanja čiji su ujedno i domaćini Kanadu s 2:1. Pred 74.000 gledatelja u Berlinu Njemice su slavile golovima Garefrekes i Mbabi, a utješni gol za Kanađenke zabila je Christine Sinclair u 82. minuti iz slobodnog udarca. Do tog trenutka Njemice nisu vadile loptu iz vlastite mreže 678 minuta, točnije od finala SP-a u SAD-u kojeg su osvojile slaveći 2:1 protiv Švedske.

Organizatori natjecanja danas su zadovoljno trljali ruke nakon što je objavljeno da je okršaj Njemica i Kanađanki u jednom trenutku gledalo više od 18 milijuna tv-gledatelja.  Osim što ih je usrećila sama posjeta na stadionu, prosječno je pred malim ekranima taj dvoboj u Njemačkoj gledalo 15 milijuna i 300 tisuća ljudi, a na momente je ta brojka premašivala brojku od 18 milijuna.


Usporedbe radi, u pitanju je više nego dvostruko veća gledanost u odnosu na prijenos Uutrke za Veliku nagradu Europe u Valenciji, na kojoj je pobijedio Nijemac Sebastian Vettel, aktualni svjetski prvak u Formuli 1.

"To je fantastično, čisto ludilo", rekao je Ralf Scholt, voditelj projekta praćenja SP-a nogometašica na državnoj televiziji ARD.

"Nevjerojatna brojka, nismo tako nešto očekivali. Naša su očekivanja bila da će utakmicu gledati nekoliko milijuna ljudi, ali ne baš tako puno ljudi", dodao je Theo Zwanziger, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza.

Dosadašnji rekord TV-gledanosti utakmice ženskog nogometa držala je pobjeda njemačkih nogometašica protiv Švedske u finalu Svjetskog prvenstva 2003. godine. Taj je ogled pratilo više od 10 milijuna TV-gledatelja...

Pročitajte više